Falticeniul ii cere Dacianei Sarbu ajutoare de la UE pentru cei fara nici un fel de venit


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a fost interpelată, sâmbătă, la Suceava, de o femeie din cadrul organizaţiei PSD Fălticeni care i-a cerut să facă demersuri pentru ca în programul de ajutor alimentar al Uniunii Europene să fie incluse şi persoanele fără nici un fel de venit.

Vorbind în cadrul unei întâlniri a femeilor din organizaţiile sucevene ale PSD şi PNL, care s-a desfasurat ulteior unei campanii de masurare a glicemiei a sucevenilor din cartierele Burdujeni si Itcani ale municipiului resedinta de judet, femeia i-a spus Dacianei Sârbu că programul de ajutor alimentar cuprinde în prezent doar pensionarii cu venituri mici, beneficiarii de ajutor social, şomerii şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, dar nu include şi persoanele care nu au nici un fel de venit.

„Persoanele care nu au nici un fel de venit nu se regăsesc pe listele Primăriei şi au venit la noi şi au cerut sprijin să fie incluşi pe liste. Pentru ei înseamnă foarte mult câteva kilograme de zahăr şi pachete cu macaroane”, a mai spus aceasta.

Respectiva domna le-a cerut celor doi europarlamentari prezenţi la dezbatere, Daciana Sârbu şi Cătălin Ivan, să încerce să facă un amendament astfel încât să fie incluse şi persoanele fără nici un fel de venit, aceasta apreciind că cei care au gândit programul nu au luat în calcul posibilitatea existenţei şi unei categorii de persoane fără venituri.

Ea le-a spus că, din păcate, în România, se înregistrează din ce în ce mai multe persoane care nu au nici un fel de venituri. Daciana Sârbu i-a răspuns femeii că va încerca să găsească o soluţie şi pentru aceste categorii de cetăţeni, dar a subliniat că problema este dacă acest program va continua.

„Există state care se opun continuării acestui program, dar vom ţine cont de sugestie”, a spus europarlamentarul PSD.

În anul 2011 fiecare beneficiar al acestui program de sprijin alimentar al UE are alocate 13 kilograme de făină, şase kilograme de mălai, opt pungi de 0,4 kilograme paste făinoase, 12 pachete biscuiţi, un kilogram de zahăr şi două pachete de lapte praf a câte 0,5 kilograme punga.


Intră acum și în grupul de