Dealul Tatarasi din municipiul Suceava asediat de flacari sambata noapte (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Dealul Tătăraşi de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ a fost pur şi simplu asediat sâmbătă noapte de flăcări care s-au extins cu repeziciune transformând-ul în câteva minute într-o torţă.

Flăcările, care cuprinseseră vegetaţia uscată de pe deal, au fost observate de locuitorii din zonă care au alertat pompierii. Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă al ISU Suceava, „sosiţi la faţa locului, angajaţii Detaşamentului Suceava au luptat aproape două ore cu incendiul care s-a extins pe o suprafaţă de circa 2,2 hectare existând permanent pericolul extinderii acestuia la loturile învecinate”.

Din primele cercetări, a rezultat că, incendiul a izbucnit din cauza utilizării focului fără supraveghere în spaţii deschise.

Un alt incendiu a avut loc la o societate comercială din Fălticeni unde pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea flăcărilor izbucnite în camera centralei termice a unităţii economice pe o suprafaţă de circa 30 de metri pătraţi şi la peste 300 de kg de rumeguş şi deşeuri din lemn.

Cercetările au stabilit că totul s-a datorat jarului sau scânteilor căzute din sistemul de încălzit, care au aprins materiale combustibile aflate în vecinătate, pompierii salvând uscătorul de material lemnos al societăţii aflat la doar 10 metri distanţă de pârjol şi 150 metri cubi de lemn.


Intră acum și în grupul de