Motoscuterele raman un pericol permanent pe drumurile judetului


Intră acum și în grupul de

Zi de zi, pe drumurile din judeţul Suceava, se înregistrează tot mai multe accidente de circulaţie în care victime cad, din vina lor sau a altor participanţi la traficul rutier, conducătorii de motoscutere.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, de cele mai multe ori vina producerii unor astfel de incidente neplăcute le aparţine chiar motoscuteriştilor care nu cunosc legislaţia rutieră.

Un ultim accident de circulaţie de acest gen a fost înregistrat chiar pe parcursul zilei de luni, pe str. 22 Decembrie din municipiul Suceava.

Din cercetările poliţiştilor sosiţi la faţa locului a rezultat că, un şofer de 57 ani, din comuna Fântânele, posesor al permisului de conducere categoria „B” din anul 1984 în timp ce conducea autoutilitara, a efectuat schimbarea direcţiei de deplasare prin viraj la stânga spre str. Alunului, moment în care a fost lovit în partea laterală stângă de către motocicleta condusă de un adolescent de 17 ani din localitate, posesor al permisului de conducere categoria „A1” din anul 2011.

Acesta s-a încadrat în depăşire încălcând marcajul longitudinal continuu simplu, care separă sensurile de mers fără să se asigure. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului motocicletei, care fiind transportat la Spitalul Judeţean Suceava cu o ambulanţă a fost diagnosticat cu: „policontuzionat prin accident rutier, contuzie şi plagă excoriată gambă dreaptă”.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, dar, pe parcursul weekend –ului au mai fost înregistrate alte trei evenimente rutiere asemănătoare în urma cărora, trei două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale specializate de urgenţă, iar un alt motoscuterist şi-a pierdut viaţa.


Intră acum și în grupul de