Doua gospodarii mistuite de flacari la Marginea, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Două gospodării din localitatea suceveană Marginea au căzut pradă flăcărilor, marţi dimineaţă.

Alarmarea a venit pe adresa pompierilor militari în jurul orelor 10:00 când, atât proprietarii locuinţelor incendiate cât şi vecinii acestora solicitând disperaţi ajutorul acestora pentru stingerea flăcărilor care se propagau cu repeziciune.

Pentru stingerea focului, au fost trimise la faţa locului echipajele aprţinând Detaşamentului de pompieri Rădăuţi şi ale Gărzii de intervenţie Vicovu de Sus care s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore.

Conform datelor puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Florin Monoranu, „la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la cele două case de locuit, cu posibilitate de propagare la alte trei gospodării vecine”.

În ciuda intervenţiei prompte, în prima gospodărie au ars casa, construită din lemn, cu învelitoare din șindrilă și tablă, cu o suprafață de 63 metri pătrați și magazia, construită din lemn, cu o suprafață de 20 metri pătrați iar în cea de-a doua curte s-au transformat în scrum acoperișul casei de locuit, din șindrilă, cu o suprafață de 120 metri pătrați, bucătăria de vară, cu o suprafață de 90 metri pătrați, o șură, construită din lemn, cu o suprafață de 80 metri pătrați, acoperișul adăpostului de animale și al garajului pe o suprafață de 80 metri pătrați și aproximativ 20 metri cubi de lemn de foc.

Din primele cercetări, cauza izbucnirii flăcărilor a fost autoincendierea, informează purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de