Acasă Actualitate Captura de tigari la Brodina. Doar unul dintre contrabandisti a fost prins

Captura de tigari la Brodina. Doar unul dintre contrabandisti a fost prins


Intră acum și în grupul de

O patrulă din cadrul S.P.F. Brodina a observat, Luni (n.n. 03.10.2011) pe timpul executării unei misiuni specifice, în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care se deplasa printr-o zonă cu vegetaţie abundentă, transportând în spate mai multe bagaje voluminoase.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză au fost somate verbal de cei doi poliţişti de frontieră, care alcătuiau patrula, însă aceştia au ignorat avertismentul şi luat-o la fugă prin pădure spre localitatea Straja, judeţul Suceava.



Conform datelor puse la dispoziţie de ofiţerul relaţii publice din cadrul IJPF Suceava, comisar Dănuţ Strugaru, „poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea lor, reuşind astfel reţinerea unui cetăţean român în vârstă de 26 ani iar în zonă, s-au descoperit 3 colete ce conţineau circa 4.500 de pachete de ţigări marca „Doina” provenind din Republica Moldova”.

Întreaga cantitate de ţigarete a căror valoare depăşeşte suma de 40.000 de lei a fost reţinută în vederea confiscării, iar tânărul prins s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

„Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului şi documentarea întregii activităţi infracţionale”, a mai adăugat comisar Dănuţ Strugaru.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version