Sanda-Maria Ardeleanu: „Departamentul La Mayenne din Franta a votat finantarea unei persoane care sa promoveze Franta in Romania si Suceava in Franta”


Intră acum și în grupul de

Un francez va lucra la Casa Prieteniei din Suceava având ca obiective reprezentarea şi promovarea regiunii La Mayenne în România şi a judeţului Suceava în Franţa, a declarat miercuri, deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, arătând că, în ultima şedinţă, Consiliul Departamental Mayenne a avizat angajarea unei persoane în acest sens.

Parlamentarul sucevean a spus că urmează ca persoana respectivă să fie selectată de partea franceză şi să fie instalată la Suceava, menţionând că această persoană va avea activitate şi în cadrul Lectoratului francez din Universitatea din Suceava.

Jumătate din costurile angajării acestei persoane vor fi asigurate de Departamentul La Mayenne, iar jumătate de Consiliul Judeţean Suceava.

În Casa Prieteniei funcţionează reprezentanţele regiunilor europene partenere ale judeţului Suceava din Germania, Franţa, Italia, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova.


Intră acum și în grupul de