Accident de circulatie, scos la iveala la Maneuti de pagubele lasate in urma


Intră acum și în grupul de

Un accident de circulaţie a fost descoperit întâmplător de cadrele Secţiei de Poliţie Rurală nr.4 Vicovu de Jos, marţi după-amiază, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe DC Sector 2, pe raza satului Măneuţi, comuna Frătăuţii Vechi.

Conform datelor puse la dispoziţie de purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, agenţii s-au autosesizat despre faptul că podețul de pe partea dreaptă, confecționat din beton din fața unei locuințe este distrus în totalitate.

Imediat, au început şi cercetările, constatându-se faptul că duminică, în jurul orelor 01:00, în timp ce se afla în centrul satului, un tânăr de 26 ani, din localitate i-a solicitat unui localnic de 23 ani, să-i împrumute puţin autoturismul să-l conducă și să vadă cum merge.

Proprietarul maşinii a fost de acord chiar dacă cunoștea faptul că prietenul său nu posedă permis de conducere. „După ce s-a urcat la volanul autovehiculului, conducătorul auto s-a deplasat circa 200 m pe D.C. Sector 2 Măneuți, însă, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum și lipsei de experiență, a pierdut controlul volanului izbindu-se într-un podeț din beton. În urma impactului, nu au fost victime omenești, rezultând doar avarierea autovehiculului și distrugerea podețului, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea lucrătorilor de poliție”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

În cauză se efectuează cercetări față de şofer sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „părăsirea locului accidentului ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni”, iar faţă de proprietarul autoturismului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredințare cu știință a unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de