12 cursuri de calificare, in plina desfasurare la AJOFM Suceava. Vezi aici in ce domenii vor sa se specializeze sucevenii


Intră acum și în grupul de

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava oferă în luna octombrie 2011 sucevenilor o paletă variată de cursuri de calificare, specializate pe diferite ocupaţii.

Potrivit şefului AJOFM Suceava, Aurelia Focşa, în luna octombrie a acestui an, şomerii interesaţi pot urma gratuit unul dintre cursurile specializate pe domeniul: bucătar, coafor, frizer, inspector resurse umane, instalator, lucrător în comerţ, manichiură, pedichiură, mecanic auto, operator calculator şi ospătar. “Cursurile sunt gratuite pentru toată lumea, iar în funcţie de modificările apărute pe piaţa muncii şi de numărul de solicitări, AJOFM rămâne deschisă la organizarea de cursuri şi pe alte domenii de interes decât cele prezentate”, a explicat directorul instituţiei sucevene.

Conform sursei citate, înscrierile la acest gen de cursuri se fac în orice perioadă a anului, solicitanţii urmând a fi anunţaţi în momentul începerii acestora, odată cu alăturarea unui număr suficient de persoane, cu care se poate constitui o grupă.

Precizăm că în decursul anului 2011, cele mai puţin solicitate cursuri au fost pentru ocupaţia de – sudor, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, montator pereţi şi plafoane din ghips carton, iar cele mai cerute cursuri au fost cele pentru – coafor, bucătar, lucrător în confecţii piele şi înlocuitori, ospătar, instalator, lucrător în comerţ şi operator calculator.

Menţionăm faptul că în luna octombrie, prin AJOFM Suceava sunt în desfăşurare 12 cursuri pentru – bucătar, gaterist, inspector resurse umane, lucrător în comerţ, lucrător în confecţii piele şi înlocuitori, lucrător în structuri pentru construcţii, manichiurist, pedichiurist, instalator.

La finalul absolvirii cursurilor, care pot avea durata cuprinsă între 6 săptămâni şi 5 luni, în urma susţinerii unui examen de absolvire, cursanţii vor primi un certificat de competenţă ce le va fi de ajutor în momentul angajării, fie în ţară, fie în străinătate.

La data de 30 septembrie, în bazele de date ale AJOFM Suceava figurau înscrişi 912 cursanţi, la 51 de cursuri, parte dintre aceştia fiind deja absolvenţi, iar din totalul de 912 înscrişi, un număr de 207 cursanţi au început pregătirea în luna octombrie a acestui an.


Intră acum și în grupul de