Trei incercari de trecere a vamii cu tigari de contrabanda, oprite de organele de control in PTF Siret, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Trei situaţii în care traficanţii de ţigări de contrabandă au încercat vigilenţa organelor de control din Vama Siret, judeţul Suceava, au fost înregistrate pe parcursul a mai puţin de 24 de ore.

Este vorba despre trei cetăţeni români care au încercat prin diferite metode să introducă în ţară ţigări provenind din Ucraina. Deschizătorul seriei s-a prezentat pentru controlul vamal la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia, ascunzând 1.800 de pachete de ţigarete într-un locaş special amenajat sub scaunul din dreapta faţă a maşinii.

“La interval de jumătate de oră distanţă, inspectorii vamali din acelaşi birou vamal au descoperit 500 de pachete de ţigări ascunse în rezervorul de combustibil al unui autovehicul VW Sharan înmatriculat în Lituania”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DRAOV Iaşi, insp.princ. Liana Barbu.

Cea de-a treia persoană care a testat vigilenţa vameşilor avea asupra sa doar aproximativ 160 de pachete de ţigări pe care însă le-a ascuns în bagajele personale, în cutii de detergent.

Conform legislaţiei în vigoare inspectorii vamali au reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, iar amenzile acordate se ridică la valoarea totală de peste 20.000 de lei.


Intră acum și în grupul de