Atacat de un cerb in timp ce repara gardul Complexului de vanatoare Marginea


Intră acum și în grupul de

Responsabilul Complexului de vânătoare de pe raza localităţii Marginea, în vârstă de 26 de ani, a fost atacat de un cerb în timp ce efectua lucrări de reparaţii la gardul împrejmuitor al Ţarcului de vânătoare.

Tânărul a scăpat de atacurile animalului de abia după ce doi colegi de-ai săi au sosit în zonă. Cu toţii au rămas impresionaţi de comportamentul deosebit de violent al acestuia, un exemplar de aproape 300 de kg, care la sosirea ajutoarelor a lovit cu coarnele până şi maşina cu care se deplasau oamenii, singura modalitate prin care cerbul a putut fi potolit fiind împuşcarea lui.

Victima a fost adusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava într-o baltă de sânge, medicii intrând imediat cu el în sala de operaţie. După aproape patru ore, tânărul a fost transferat în secţia de terapie intensivă fiind în continuare sub supraveghere medicală strictă din cauza pierderilor masive de sânge.

“După aproape patru ore cât a stat în operaţie pacientul se află sub supraveghere medicală strictă. Din fericire, coarnele cerbului nu au provocat leziuni nici unui organ intern, fiind necesară doar refacerea muşchilor, a tendoanelor şi a vaselor de sânge afectate, iar acum se află în atenţia secţiei de chirurgie plastică dar evoluţia sa este îmbucurătoare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Tiberius Brădăţan.

Specialiştii spun că rareori sunt cunoscute cazuri de atac din partea cerbilor aceştia fiind de regulă animale care fug în faţa pericolului. O situaţie aparte o poate constitui însă perioada de împerechere, aşa cum este şi acum, când nivelul de agresivitate a unor exemplare creşte.


Intră acum și în grupul de