Flacari cat casa la Brodina, judetul Suceava. Pompierii s-au luptat peste 6 ore sa stinga incendiul


Intră acum și în grupul de

Un scurt circuit electric a produs, joi seară în jurul orei 20:00, un incendiu de proporţii într-o gospodărie particulară situată în localitatea Valea Brodinei, comuna Brodina, judeţul Suceava.

Flăcări înalte de câţiva metri au luminat cerul întunecat al satului, ore bune, până când pompierii au reuşit să stingă adevăratul pârjol care se dezlănţuise în curtea unui gospodar cuprinzând toate clădirile existente.

Conform informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Florin Monoranu, nu mai puţin de cinci autospeciale de stingere aparţinând Gărzii de intervenţie Vicovu de Sus, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi SVSU Straja au intervenit pentru stingerea incendiului, lupta cu flăcările ducându-se mai bine de şase ore.

Focul a distrus tot ce a întâlnit în cale, transformând în scrum acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, bucătăria de vară construită din lemn cu învelitoare de azbociment, adăpostul de animale, depozitul de furaje, magazia de lemne, aproximativ opt tone de fân, 30 de metri cubi de lemn de foc, trei metri cubi de cherestea, 500 de kg de porumb şi cinci motoare electrice.

Doar o minune a făcut ca nicio persoană să nu fie rănită în incendiu.

Cercetările efectuate după lichidare focului au stabilit că vinovat de producerea dezastrului este un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.


Intră acum și în grupul de