Doua autoturisme furate si alte patru sparte de trei minori, in muncipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

De la începutul zilei de joi Poliţia municipiului Suceava a fost luată cu asalt telefonic de locuitori care sesizau furtul sau spargerea autoturismelor proprietate personală.

Cercetările au stabilit că a fost vorba de teribilismul a trei minori care vroiau neapărat să se plimbe cu maşina.

Primul sesizare a venit pe adresa poliţiştilor la 07:26 din partea unei femei de 62 de ani care reclama că persoane necunoscute i-au sustras pe parcursul nopţii, autoturismul parcat pe str. Castanilor, în apropierea locuinţei.

La doar trei minute distanţă, telefonul a sunat din nou, un tânăr de 22 de ani, din cartierul George Enescu anunţând spargerea maşinii proprietate personală şi forţarea contactului autoturismului.

Tot joi, dar o oră mai târziu, o suceveancă de 53 ani, anunţa poliția despre dispariţia autoturismului proprietate a soţului său care se afla parcat pe strada Aleea Lalelelor. Acesta a fost identificat mai târziu abandonat pe raza comunei Şcheia, lângă o benzinărie, ocazie cu care s-au constatat urme de forţare la nivelul tuturor butucurilor portierelor şi a portbagajului, precum și lipsa buşonului de la rezervor, acesta fiind golit de combustibil.

Ulterior, au mai venit alte două noi sesizări prin care se anunţau spargeri ale maşinilor şi forţarea contactelor acestora, pe străzile Viitorului şi b-dul George Enescu.

Autorii faptelor care au pus pe jar poliţiştii suceveni au fost prinşi însă în scurt timp. Mai exact pe parcursul nopţii de joi spre vineri, o patrulă de serviciu, a observat un autoturism, care se deplasa pe str. Lazăr Vicol şi a trecut la urmărirea acestuia. După scurt timp, conducătorul auto a oprit şi din autovehicul au coborât trei tineri, recunoscuţi de către poliţişti în persoana a trei minori din Şcheia cercetaţi anterior pentru acelaşi gen de fapte, care au fugit printre blocuri în direcţii diferite.

În acel moment, “au fost alertate mai multe echipaje de poliţie, reuşindu-se prinderea pe str. Academician Vasile Grecu a unuia dintre suspecţi, care, audiat, a recunoscut că împreună cu ceilalţi doi au sustras autoturismele pentru a se plimba pe raza municipiului Suceava şi a comunei de domiciliu, precum şi faptul că au încercat şi furtul altor autovehicule dar nu au reuşit”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Cercetările sunt continuate pentru prinderea celor doi, dispăruţi de la domiciliu, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de