Barbat din Zamostea, impuscat in timp ce se afla la braconaj pe un iaz particular


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna Zamostea, judeţul Suceava, a ajuns la spital după ce a fost împuşcat cu un pistol cu bile de cauciuc de proprietarul iazului unde a fost prins pescuind ilegal. Incidentul a avut loc duminică noapte, pe un iaz particular din judeţul Suceava.

Conform cercetărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului, s-a stabilit că braconierul împuşcat, un bărbat de 43 de ani, din comuna Zamostea, judeţul Suceava, a fost surprins duminică, în jurul orelor 21:40, pescuind fără a avea voie, împreună cu soţia sa de 23 de ani, din aceeaşi localitate, pe luciul de apă al unui iaz particular din comuna Zvoriştea.

Aceştia erau însoţiţi de un consătean de 43 de ani care supraveghea zona de pe mal. Cei trei au fost surprinşi de administratorul iazului care le-a cerut să înceteze activitatea şi să vină la mal.

„La solicitarea proprietarului, cele trei persoane au început să se manifeste violent, motiv pentru care acesta a folosit un pistol cu bile de cauciuc neletal împotriva agresorilor, trăgând mai multe focuri atât către bărbatul de pe mal cât şi înspre cei din barcă, după care i-a imobilizat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

În urma incidentului, persoana lăsată pentru supravegherea zonei de pe uscat, a fost lovită de mai multe gloanţe de cauciuc fiind transportată cu o ambulanţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticată cu multiple leziuni, traumatism cranio-facial, fractură de mandibulă, plagi contuze umăr drept şi gambă stângă.

În urma percheziţiei efectuate la faţa locului, poliţiştii au găsit o setcă de 200 m plasă monofilament şi 52 kg peşte pe care braconierii reuşiseră să le prindă.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „braconaj piscicol”, urmând a fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de