Captura de 20.000 de pachete de tigari cu camerele de termoviziune, pe frontiera (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La primele ore ale zilei de miercuri, poliţiştii de frontieră suceveni au făcut o captură de aproximativ 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă în urma verificărilor efectuate pe fâşia graniţei dintre România şi Ucraina cu ajutorul camerelor de termoviziune.

Întreaga acţiune s-a derulat în jurul orelor 04:00 când, conform datelor puse la dispoziţie de IJPF Suceava, operatorul de pe camera de termoviziune din cadrul Sectorului Vicov a observat mai multe persoane şi un mijloc de transport în apropierea liniei de frontieră.

„Imediat, s-a declanşat o acţiune specifică, în vederea reţinerii persoanelor suspecte, iar poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză. Deoarece aceştia nu s-au conformat somaţiilor a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, reuşindu-se reţinerea a doi cetăţeni români, ambii în vârstă de 18 ani, domiciliaţi în judetul Suceava şi a camionetei aflate în zonă”, ne-a declarat ofiţer relaţii publice din cadrul IJPF Suceava, comisar Dănuţ Strugaru.

Atât autovehiculul cât şi tinerii au fost duşi la sediul PF Vicov, unde în urma inventarierii au fost descoperite 19.500 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

„Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 136.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar camioneta, în valoare de aproximativ 8.000 lei a fost indisponibilizată”, a mai adăugat comisar Dănuţ Strugaru.

Cei doi contrabandişti suceveni s-au ales acum cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cauza urmând a fi soluţionată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de