„Ziua Portilor Deschise” a atras peste 1.500 de vizitatori la unitatile ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 1.500 de vizitatori aproape au sufocat, pe parcursul zilei de miercuri, unităţile aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în cadrul acţiunii intitulate „Ziua Porţilor Deschise”.

Încă de la orele 10:00, când s-a dat startul, majoritatea subunităţilor din judeţ cât şi sediul principal au fost luate cu asalt de cei doritori, în majoritatea lor şcolari şi preşcolari, să se familiarizeze cu mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Florin Monoranu, „copiii şi adolescenţii prezenţi au făcut cunoştinţă cu o parte cadrele militare a căror misiune este protejarea vieţii persoanelor, animalelor şi bunurilor din municipiu şi din judeţul Suceava şi au luat contact şi cu autospecialele, accesoriile şi utilajele folosite de aceştia în timpul misiunilor specifice”.

Acţiunea s-a încadrat în seria manifestărilor desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, care are loc în fiecare an în cea de-a doua zi de miercuri a lunii octombrie.

Pe lângă prezentarea efectivă a autospecialelor noi şi tehnica de ultimă generaţie cu care sunt dotaţi angajaţii inspectoratului, copiii au avut posibilitatea şi să probeze echipamentele pompierilor asistând apoi la desfăşurarea unor exerciţii de stingere a incendiilor şi utilizarea autoscării mecanice pentru salvarea persoanelor de la înălţime.

„ A fost o ocazie rară pentru elevi de a face cunoştinţă cu cei care se pregătesc zi de zi pentru a fi în măsură să intervină prompt în ajutorul celor care sunt în dificultate şi de afla mai multe despre meseria de pompier, pe care unii dintre vizitatorii noştri de astăzi (n.r. – miercuri 12 octombrie), poate, o vor îmbrăţişa”, a conchis Florin Monoranu.


Intră acum și în grupul de