A spulberat gardul unei gospodarii si a fugit de la locul accidentului


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost autorul unui accident de circulaţie, în urma căruia a spulberat pur şi simplu gardul unei gospodării, iar apoi a fugit de la locul faptei sperând că nu va fi prins.

Potrivit datelor oferite de IPJ Suceava, incidentul s-a petrecut miercuri în jurul orelor 03:30, pe raza satului Soloneț, comuna Todirești, la faţa locului deplasându-se agenţii Secției de Poliție Rurală nr.5 Botoșana. Când au ajuns, organele de ordine au găsit distruşi nu mai puţin de 15 metri din gardul unei gospodării, dar fără a exista şi autorul sau autoturismul implicat.

Cercetările efectuate de aceştia au stabilit că vinovat de producerea accidentului este un conducător auto de 20 de ani din oraşul Cajvana care se afla la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare provizorii şi a cărei autorizaţie de circulaţie provizorie este expirată din septembrie.

„Din accident nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarierea autoturismului şi distrugerea gardului, aspect cu privire la care cele două părţi s-au împăcat dar în urma verificării cu aparatul etilotest, rezultatul conducătorului auto a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Chiar dacă a căzut la înţelegere cu proprietarul gospodăriei a cărui gard a fost distrus, nu acelaşi lucru a putut face tânărul şofer şi cu poliţiştii care i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea poliției ca urmare a comiterii unei infracțiuni”, a conchis Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de