Doi ucraineni au ramas fara masini in Vama Siret pentru trafic cu tigari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Două autoturisme au rămas în posesia organelor vamale, pe parcursul weekend-ului, după ce în urma controlului la intrarea în ţară prin PTF Siret au fost găsite transportând ţigări de contrabandă. Pe lângă faptul că au fost nevoiţi să-şi continue drumul mai departe pe jos, şoferii maşinilor s-au ales şi cu amenzi de şase şi chiar zece ori mai mari decât valoarea ţigărilor.

Primul şofer contrabandist, un cetăţean ucrainean de 39 de ani, s-a prezentat în Vama Siret la volanul unui autovehicul marca Peugeot. Potrivit datelor oferite de IJPF Suceava, „după controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în podea, 520 pachete de ţigări marca „Monte Carlo”, cu timbru ucrainean”.

Produsele din tutun în valoare de doar 635 lei au fost reţinute de către lucrătorii vamali, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei. În plus şi maşina, în valoare de 7.500 lei, a rămas confiscată în parcarea Vămii.

Cel de-al doilea conducător auto s-a prezentat sâmbătă pentru a intra în România, conducând un autoturism marca „Ij”. Este vorba tot despre un ucrainean, dar în vârstă de 46 de ani. În maşina acestuia organele de control au găsit „ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat prin modificarea buteliei de gaz, 1.500 pachete de ţigări cu timbru ucrainean”, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Dănuţ Strugaru.

Ţigările în valoare de 1.830 lei au fost reţinute de către lucrătorii vamali, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, rămânând şi fără maşina în valoare de 4.500 lei care a fost ridicată în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de