Fara placute de inmatriculare, politistii cauta soferul „unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat”!


Intră acum și în grupul de

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, sâmbătă după-amiaza un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, executând serviciul de patrulare împreună cu un jandarm din cadrul G.J.S.O.P. Vicovu de Sus, cu autospecializata din dotare, au observat circulând pe str. Drumul Nou din localitate, un autoturism pe care erau montate în partea din faţă şi din spate plăcuţe cu nr. de circulaţie provizoriu.

Întrucât existau suspiciuni ca numărul provizoriu să fie expirat, s-a procedat la urmărirea autoturismului susmenţionat.

Conducătorul auto nu a ţinut cont de semnalele efectuate de organele de ordine, atât cele luminoase cât şi cele acustice încercând să scape de urmăritori. La scurt timp, acesta a oprit maşina în dreptul imobilului cu nr. 6, a abandonat-o şi a fugit într-un lan de porumb.

„Când echpajul s-a întors la maşina abandonată, proprietara imobilului, a relatat verbal că în faţa locuinţei acesteia a oprit o altă maşină de culoare albastră, din care s-a dat jos o persoana de sex masculin şi a luat plăcuţele cu numerele de circulaţie” se mai transmite în comunicatul IPJ.

Potrivit legislaţiei actuale s-a procedat la ridicarea autoturismului, iar în cauză se vor efectua cercetări față de autori necunoscuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat”.

Codul Rutier prevede la Art.85. – (1) că „Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani”.


Intră acum și în grupul de