Ucrainenii forteaza Vama Siret cu tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul weekend-ului trecut, patru persoane de cetăţenie ucrainează au testat vigilenţa organelor de control din Vama Siret fiind prinşi făcând trafic cu ţigări.

Doi dintre contrabandişti au fost prinşi pe parcursul zilei de sâmbătă când, după ce au plătit amenzile primite au fost nevoiţi să se întoarcă pe jos, maşinile cu care se deplasau, fiindu-le confiscate în punctul de trecere al frontierei. Duminică alte două persoane din ţara vecină au rămas fără autoturismele din dotare după ce au încercat să treacă graniţa ascunzând în maşini ţigări de contrabandă.

Este vorba despre o femeie de 31 de ani şi o persoană de sex masculin de 29 de ani aflaţi la volanele a două autovehicule marca Opel.

„După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijloacelor de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locaşuri special amenajate în podeaua autorurismelor, aproape 8.000 de pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru ucrainean şi din Republica Moldova”, ne-a declarat ofiter relaţii publice din cadrul IJPF Suceava, comisar Dănuţ Strugaru.

Ţigările în valoare de aproape 18.000 de lei au fost reţinute de organele de control, ucrainenii au fost amendaţi cu 20.000 de lei, iar maşinile confiscate.


Intră acum și în grupul de