Horia-Roman Patapievici le-a vorbit studentilor suceveni despre „Viitorul omului, din punctul de vedere al civilizatiei europene” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Scriitorul Horia-Roman Patapievici le-a prezentat studenţilor suceveni perspectivele sale asupra viitorului omului, din punct de vedere al civilizaţiei europene,.

Prezent pe parcursul zilei de joi, la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, el a conferenţiat despre „Viitorul omului, din punctul de vedere al civilizatiei europene”.

Pe parcursul a aproximativ două ore, invitatul special al evenimentului le-a vorbit celor prezenţi despre cultura civilizaţiei europene, abordând problematica “Cine suntem noi ca români?”. Deopotrivă, Horia-Roman Patapievici a mai adus în discuţie problemele cu care se confruntă civilizaţia noastră, explicând “Spre ce ne îndreptăm?”. La finalul discursului său, scriitorul a realizat o sinteză a temei propuse de el – „Viitorul omului, din punctul de vedere al civilizatiei europene”.

“Când vorbesc de viitorul omului mă raportez la om ca specimen, ca biologie, ca figură a vieţii ideologice. Mă refer la omul pe care noi îl cunoaştem, acel tip de om care este produsul culturii europene”, a explicat Patapievici, în cadrul conferinţei care a avut loc în aula universităţii sucevene.

La manifestarea de la Universitatea “Ştefan cel Mare” au luat parte sute de studenţi suceveni, dar şi profesori ai instituţiei de învăţământ superior din municipiu, alături de persoane publice din oraşul Suceava. Precizăm că în public s-a aflat şi scriitorul Gabriel Liiceanu.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Grupul Editorial Humanitas şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de