Accident de munca petrecut in curtea unui liceu din Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 51 de ani din judeţul Bacău a ajuns vineri în sala de operaţii după ce a fost victima unui accident de muncă petrecut în curtea unei unităţi de învăţământ din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

Incidentul a avut loc în jurul orelor 14:00, victima făcând parte dintr-o echipă de muncitori ce efectuau lucrări de excavare pentru montarea reţelei de canalizare la instituția educaţională din localitate.

Bărbatul, din comuna Plopana, judeţul Bacău, angajat al unei societăţi de profil din Vaslui, a fost surprins de alunecarea unui mal al şanţului colector, în timp ce încerca să măsoare adâncimea unei fose de decantare.

“În urma cercetărilor efectuate de polițiști la faţa locului, s-a stabilit că în timpul lucrărilor de excavare în incinta colegiului pentru schimbarea reţelei de canalizare, victima, la solicitarea şefului de şantier, a coborât în şanţul colector la marginea gropii excavate pentru bazinul de colectare a grăsimilor pentru a lua adâncime gropii. Deşi malurile şanţului au fost asigurate cu grinzi şi contrafişe, din pământul excavat care a fost lăsat pe malul din deal a alunecat o bucată dintr-o placă de beton care a scos două contrafişe, una dintre acestea lovindu-l pe bărbat în zona pieptului” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

După producerea incidentului, omul a fost dus de urgenţă la spital cu diagnosticul de ”hemiperitoneu prin rupere de splină și perforații multiple de intestin”, fiind supus intervenției chirurgicale.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.


Intră acum și în grupul de