Au furat oile dar si telefonul ciobanului pentru a nu putea alerta politistii


Intră acum și în grupul de

Un furt demn de un scenariu de film a fost pus la cale de şase persoane de sex masculin din comuna Burla, judeţul Suceava, la miezul nopţii dintre vineri spre sâmbătă, la o stână situată pe raza localităţii Volovăţ.

Cercetările, efectuate de lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr.3 Marginea, au stabilit că totul s-a petrecut la stâna ce aparţine unui sucevean de 39 de ani, situată într-o zonă izolată denumită “Luncă” pe raza comunei Volovăţ, de aici hoţii plecând cu mai multe oi dar şi cu telefonul mobil al celui care le păzea.

Vineri seara, după ora 19:00 la stână au rămas paznicul de serviciu de 21 de ani şi fiul părții vătămate în vârstă de 16 ani. La miezul nopţii în zonă şi-au făcut apariţia mai mulţi cetăţeni cu atelaje hipo, care au răsturnat coliba în care se aflau cele două persoane, iar dintr-un țarc au sustras 4 oi. “După sustragerea animalelor autorii furtului au luat şi telefonul mobil aparţinând persoanei aflate de pază pentru ca acesta să nu poată anunţa cele petrecute” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti s-a reușit identificarea participanților la comiterea furtului, fiind vorba de şase persoane de sex masculin cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, care s-au pregătit ca o adevărată bandă de răufăcători aceştia venind la locul faptei cu ajutorul a două faetoane şi acţionând în forţă pentru intimidarea victimelor.

“În urma conducerii în teren au fost identificate resturile celor patru animale, îngropate în albia râului Sucevița, la o distanță de aproximativ 4 km de locul comiterii faptei. Potrivit declarațiilor date de autori, animalele au fost sacrificate în cursul nopții de 21/22.10.2011 în acel loc, după care au împărțit carnea rezultată” a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

Cercetările continuă în vederea stabilirii participaţiei penale a fiecăruia dintre autori.


Intră acum și în grupul de