Inca un lider liberal sucevean, urmarit penal pentru infractiuni fiscale


Intră acum și în grupul de

După ce la mijlocul acestei luni, Parchetul Tribunalului Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, Marius Zmău, pentru evaziune fiscală, un alt lider din cadrul organizaţiei municipale PNL Suceava este urmărit penal pentru emiterea ilegală, în alb, a unei file cec.

Potrivit IJP Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat, miercuri, rezoluţia de începere a urmăririi penale a lui Ilie Niţă, vicepreşedinte al PNL Suceava, care este acuzat că a emis o filă cec, în alb, fără să respecte legislaţia în vigoare. Anchetatorii susţin că acesta, în calitate de director al unei firme de construcţii din Suceava, a emis o filă cec în favoarea unei firme din Fălticeni, în luna septembrie 2009, drept garanţie de plată în urma achiziţionării unor materiale de construcţii. Fila cec a fost emisă în alb fiind doar semnată, iar la data introducerii la plată în bancă, aceasta a fost respinsă pe motiv de lipsă total de disponibil în cazul prezentării la plată înainte de expirarea termenului.

Amintim că potrivit anchetatorilor, preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, Marius Zmău, în calitate de administrator al unei firme care acum este în faliment, nu a evidenţiat în contabilitatea societăţii operaţiunile comerciale efectuate pe parcursul a doi ani, până în luna iunie a acestui an, constatându-se o lipsă în gestiunea de mărfuri în valoare totală de 6.890.179 lei. Totodată, el este acuzat că în perioada ianuarie 2010 – ianuarie 2011, a înregistrat în contabilitatea firmei 66 facturi fiscale, în valoare totală de 2.041.441 lei, emise de o firmă din Botoşani şi 14 facturi fiscale, în valoare totală de 697.878 lei, emise din judeţul Iaşi, care, potrivit anchetatorilor, conţin operaţiuni fictive, şi că astfel s-a sustras de la plata impozitului pe profit şi a TVA în sumă totală de 2.275.342 lei


Intră acum și în grupul de