Amenzi pentru soferii prinsi circuland cu cauciucuri necorespunzatoare in conditii de iarna (VIDEO)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, vineri, la Suceava, că la circulaţia pe drumuri cu zăpadă pot fi folosite cauciucuri de iarnă sau all seasons, iar conducătorii auto care vor fi prinşi în trafic circulând în condiţii de iarnă cu anvelope necorespunzătoare vor fi amendaţi.

Boagiu a spus că a propus spre aprobare o lege, care a fost acceptată, nu în forma propusă iniţial şi care prevede modul în care trebuie echipate autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă. „Atunci când un conducător auto este identificat în trafic că circulă fără cauciucuri adaptate condiţiilor de iarnă, pe tronsoane pe care există zăpadă sau gheaţă, suportă rigorile legale. Cauciucurile sunt atât cele de iarnă cât şi cele all seasons care pot fi folosite şi iarna şi vara”, a spus ministrul.

Ea a subliniat că această prevedere are în vedere asigurarea siguranţei cetăţeanului în trafic, precizând că de curând s-a văzut ce înseamnă să nu fii echipat corespunzător. „Din păcate ne şi place viteza în România chiar dacă avem restricţii”, a spus Boagiu.

Ea a atras atenţia că restricţiile de viteză pe drumurile publice trebuie respectate întrucât au ca scop protejarea participanţilor la trafic. „Atunci când cei de la Poliţie şi cei de la Drumuri ne pun indicatoare pe drumurile publice şi ne avertizează că se circulă cu o anumită viteză o fac atât pentru siguranţa noastră cât şi pentru cea a celorlalţi participanţi la trafic pe care putem oricând să-i punem în pericol”, a spus Boagiu.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, alături de Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi Regia Autonomă “Registrul Auto Român” (RAR), au informat, joi, că începând cu data de 1 noiembrie 2011 intră în vigoare prevederile OG 5/2011 privind obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

loading...