MARUL a fost stapanul municipiului FALTICENI timp de doua zile. Ministrul Anca Boagiu a cumparat de la „Targul Marului”, doi saci cu mere


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au inaugurat sâmbătă dimineaţa, la Fălticeni, cea de a 8-a ediţie a Târgului Mărului unde au fost prezenţi peste 20 de producători locali şi diverşi meşteşugari.

Ministrul Anca Boagiu a recomandat consumul de mere autohtone şi a cumpărat chiar doi saci cu mere din soiurile Golden şi Florina, pe care a anunţat că le va da mamei sale, o mare consumatoare de mere.

Ministrul Transporturilor şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au participat, sâmbătă, la deschidere Târgului Mărului, organizat în zona centrală a municipiului Fălticeni, la eveniment participând şi primarul municipiului, Vasile Tofan, deputatul PDL, Ioan Bălan, vicepreşedintele CJ, Vasile Ilie şi mai mulţi şei ai serviciilor deconcentrate din judeţul Suceava .

Anca Boagiu, secondată indeaproape de Gheporghe Flutur si Vasile Tofan a vizitat majoritatea standurile din târg şi a discutat cu producătorii, iar de la un stand al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” a cumpărat o traistă şi două feţe de masă confecţionate manual de elevi ai liceului.

Ministrul a declarat că merele româneşti sunt foarte bune şi a recomandat consumul de mere autohtone.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că de la an la an, merele din bazinul pomicol Fălticeni sunt tot mai căutate şi producătorii au desfacere, inclusiv în şcoli în condiţiile în care producători din zona Fălticeni au câştigat licitaţia pentru merele ce sunt oferite elevilor printr-un program guvernamental.

El a mai spus că acţiunile de promovare a produselor bucovinene au inclus şi merele din zona Fălticeni şi a subliniat că mărul a devenit un simbol al mărcii „Produs în Bucovina”.

Flutur a mai anunţat că, săptămâna viitoare, în Parcul Titan din Bucureşti, Asociaţia
Produs în Bucovina va fi prezentă cu standuri de produse tradiţionale bucovinene, inclusiv mere din zona Fălticeni.

La Târgului Mărului, au fost prezente şi standuri ale unor producători locali de brânzeturi, preparate din carne, dar şi piscicultori.
Pe parcursul celor două zile ale Târgului, au putut fi urmărite spectacole de muzică şi dansuri populare ale unor formaţii din Fălticeni şi Suceava.

Primarul localităţii, Vasile Tofan s-a arătat încântat de importanţa pe care ministrul transporturilor a arătat-o târgului de la Fălticeni şi a apreciat că la eveniment au fost prezenţi şi mai multi producători locali care şi-au întemeiat culturi speciale de meri.


Intră acum și în grupul de