Contrabandist retinut cu focuri de arma la granita cu Ucraina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 23 de ani domiciliat in localitatea Izvoarele Sucevei, judeţul Suceava, a căzut marti dimineaţă în mâinile poliţiştilor de frontieră, în timp ce căra ţigări de contrabandă peste graniţa de nord a ţării noastre.

Tânărul făcea parte dintr-un grup mult mai mare, dar ceilalţi participanţi au reuşit să fugă, în urma unei urmăriri ca în filme cu focuri de armă.

Potrivit IJPF Suceava, totul a început pe parcursul executării unei misiuni specifice, a poliţiştilor de frontieră din cadrul SPF Izvoarele Sucevei, care au observat în apropierea frontierei un grup de persoane ce se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

“Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi terenul împădurit. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea unui tânăr de 23 de ani, din Izvoarele Sucevei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

În zona unde a fost reţinut tânărul, s-au descoperit nouă colete voluminoase ce conţineau aproximativ 15.000 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, cele mai multe aruncate din spate de celelalte persoane care se aflau împreună cu băiatul reţinut.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 70.000 lei a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar în prezent se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de