12 km de diguri pentru siguranta a trei localitati sucevene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O lucrare de o amploare deosebită de la care se aştepau poate cele mai multe întârzieri surprinde conducerea administraţiei judeţene sucevene prin ritmul şi calitatea lucrărilor. Prezent miercuri într-o vizită de lucru pe şantierul desfăşurat pe raza comunei Cornu Luncii, judeţul Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, s-a văzut nevoit să recunoască faptul că „este poate una din puţinele experienţe plăcute pe care le avem cu constructorii”.

În localitatea amintită se derulează un proiect a cărui valoare se ridică la suma de 120 de miliarde de lei vechi, desfăşurat prin Agenţia Apele Române cu bani proveniţi din Fondul de Solidaritate al UE privind refacerea pagubelor produse de inundaţiile din 2010. Şantierul se întinde pe o suprafaţă impresionantă, fiind vorba de realizarea a 12 km de diguri, ridicate în majoritate pe malul stâng al râului Moldova.

„Este zona cea mai expusă de pe râul Moldova, unde întâlnirea cu doi afluenţi ai acestuia dă mari bătăi de cap locuitorilor când se umflă apele de pe urma ploilor. Cei 12 km de diguri se realizează pe patru tronsoane pentru a pune în siguranţă locuitorii din Brăieşti, Cornu Luncii şi Băişeşti. Un proiect al Apelor Române în valoare de 120 de miliarde de lei vechi din care anul acesta au fost achitate deja 50 de miliarde”, a declarat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Proiectul a fost demarat la mijlocul lunii august, iar lucrările vor continua până când vremea va permite, urmând a fi reluate la anul, dar potrivit constructorilor la mijlocul lui 2012, cu siguranţă, va fi posibilă recepţia lucrărilor.


Intră acum și în grupul de