Bogdan Antonescu, director general Adrem Invest: „In iarna 2012, vom livra caldura cu cazanele pe gaz” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şantierul pentru construcţia unei noi centrale termice de cogenerare în municipiul Suceava va fi deschis în două săptămâni. Anunţul a fost făcut miercuri chiar de directorul general al firmei bucureştene Adrem Invest, care va realiza această centrală, Bogdan Antonescu.

El a spus într-o conferinţă de presă că centrala termică de cogenerare ce va fi construită la Suceava va funcţiona folosind o soluţie mixtă, de gaze naturale şi biomasă, iar în iarna 2012-2013 agentul termic livrat în reţeaua centralizată a oraşului va proveni de la noua centrală, care va funcţiona, în primă fază, cu gaze naturale.

Directorul general al Adrem Invest a precizat că au fost obţinute avizele necesare construcţiei şi că în două săptămâni începe delimitarea zonei unde va fi amplasată centrala şi organizarea de şantier, iar lucrările efective vor începe în primăvara anului 2012.

El a spus că soluţia tehnică stabilită iniţial a fost revizuită şi că în loc de trei module din care unul cu gaze naturale, unul cu biomasă forestieră şi cel de-al treilea cu biomasă, vor fi construite două cazane de abur fierbinte ce vor funcţiona cu gaze naturale sau CLU, o turbină de abur ce va funcţiona cu gaze naturale şi al treilea modul cu cazane ce vor folosi drept combustibil biomasa.

Directorul general al Adrem Invest a precizat că centrala va furniza 270.000 de gigacalorii anual, iar preţul de livrare stabilit conform contractului va fi de 116 lei/Gcal, fără TVA. La acest preţ, consumatorul va mai achita 90 de lei/Gcal pentru transportul agentului termic.

Constantin Plăcintă, director în cadrul aceleiaşi firme, a precizat că preţul gigacaloriei livrate de firmă este unul foarte mic şi a subliniat că în construcţia noii centrale nu este implicată finanţare de la bugetul local şi nici folosirea de active ale Termica SA Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, în luna mai, cu directorul firmei Adrem Invest Bucureşti, Adrian Bodea, contractul pentru construirea unei noi centrale termice şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare care va asigura agentul termic pentru municipiul Suceava, investiţie de 65 de milioane de euro.

După semnarea contractului, primarul Ion Lungu a declarat că în următorii doi ani va fi realizată o investiţie prin care să fie asigurat un serviciu civilizat de termoficare, menţionând că Adrem Invest va fi producătorul de energie termică, iar municipalitatea se va ocupa de transportul şi distribuţia energiei termice.

Primarul Sucevei a susţinut în ultimii ani că este necesară o nouă centrală termică, dimensionată la actuala piaţă de energie termică din municipiu, întrucât centrala actuală este mult prea mare, iar costurile ridicate ale acesteia determină un preţ mare pentru gigacaloria furnizată în sistemul centralizat de termoficare.

Firma Adrem Invest, fondată în anul 1992 de Adrian Bodea, este specializată în inginerie industrială şi a derulat proiecte de automatizări industriale, eficientizare energetică sau tehnologii sub vid.

Datele RECOM arată că firma este deţinută de trei persoane fizice: Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) şi Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).


Intră acum și în grupul de