Primul tronson al partiei de schi de la Campulung Moldovenesc este aproape gata. Afla cand va avea loc inaugurarea acestuia


Intră acum și în grupul de

Lucrările la primul tronson al pârtiei de schi, care se construieşte pe versantul nordic al Masivului Rarău, sunt în curs de finalizare, în prezent fiind montanţi stâlpii instalaţiei de transport pe cablu, a declarat miercuri, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban.

Potrivit acestuia, în 15 decembrie va fi inaugurat primul tronson al pârtiei, în lungime de trei kilometri, urmând ca cel de-al doilea tronson, cu o lungime de 1,4 kilometri să fie dat în folosinţă în iarna 2012-2013. „Această investiţie va avea un impact pozitiv din punct de vedere economic şi social atât pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc cât şi pentru zonele turistice învecinate”, a ţinut să evidenţieze Şerban.

Edilul-şef câmpulungean a explicat că proiectul „Pârtii de schi omologate şi transport pe cablu în masivul Rarău cu conexiune la trupul izolat intravilan Rarău”, în valoare de 20 de milioane de euro, fără TVA, se referă la realizarea unui complex ce cuprinde atât realizarea unei pârtii de schi omologata conform legislaţiei europene, cât şi realizarea unui traseu de transport pe cablu cu telegondole.

De asemenea, pentru asigurarea funcţionarii pentru o perioadă cât mai îndelungată, s-a hotărât realizarea pârtiei de schi pe versantul nordic al masivului Rarău şi dotarea acestei pârtii cu utilaje şi utilităţi pentru înzăpezit artificial.

Traseul pârtiei schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 m pe o distanţă de 4.200 metri, până la cota 765 m, pe două tronsoane – continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă. Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei. Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară.

Lucările la pârtia de schi sunt realizate de un consorţiu de firme din care face parte firma italiană Leitner, furnizor de echipamente de transport pe cablu.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat staţiune turistică de interes naţional în anul 2005.


Intră acum și în grupul de