Handbal masculin: Pivotul Universitatii Suceava, Eric Schroeder, a marcat un gol pentru Luxemburg in disputa cu Romania


Intră acum și în grupul de

Naţionala de handbal masculin a României a început cu dreptul campania de calificare la Campionatul Mondial printr-o victorie clară în faţa echipei Luxemburgului. Deşi au început mai greu partida, elevii lui Vasile Stângă au tranşat repede meciul în favoarea lor, obţinând primele două puncte din aceasta campanie.

Începutul meciului a fost unul ezitant pentru tricolori, care au părut să nu fie concentraţi 100% la acest meci, poate şi puţin surprinşi de apărarea avansată a gazdelor, un 4+2 ce a vizat blocarea lui Şimicu şi a lui Csepreghi. Treptat însă România a ridicat nivelul, unul la care luxemburghezii nu au avut răspuns, diferenţa dintre cele două echipe fiind evidentă. Băieţii antrenaţi de Vasile Stângă s-au desprins decisiv încă din primul act, ecartul maxim fiind de nouă goluri, cel înregistrat la pauză, 17-8.

În a doua repriză selecţionerul României i-a introdus pe teren şi pe Irimuş, Păiuş, Buşecan sau Mihalcea, singurii tricolori care nu evoluaseră în prima parte, însă acest lucru nu a făcut decât ca diferenţa de pe tabelă să crească. Sabou şi Csepreghi au fost principalii marcatori ai disputei, cu câte şase reuşite, însă cu siguranţă nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, deoarece duelurile cu adevărat importante din această grupă vor fi la anul, cu Belarus. Până la acea dublă va mai fi meciul retur cu luxemburghezii, sâmbătă, la Piatra Neamţ, într-un meci în care vor evolua, probabil, şi cei patru jucători care nu au făcut deplasarea la Schifflange.

Printre marcatorii selcţionatei Luxemburgului s-a numărat şi pivotul echipei CS Universitatea Suceava, Eric Schroeder. Din păcate el a fost singurul reprezentant al grupării sucevene la acest meci.

Luxemburg (20):
Portari: Auger, Majerus
Marcatori: Decker 5, Poeckes 3, Ley 3, Scholten 2, Schmidt 2, Muller 1, Sarac 1, Bardina 1, Schroeder 1, Bock 1
Au mai evoluat: Link, Zekan, Gulbicki, Zeimetz
Aruncări de la 7m: 1 primită, 1 transformată
Eliminări: Decker, Ley, Zekan, Bock

România (35):
Portari: Popescu, Irimuş
Marcatori: Sabou 6 (1 din 7m), Csepreghi 6, Ghiţă 5 (1 din 7m), Mihalcea 4 (1 din 7m), Păiuş 3, Buşecan 2, Ghionea 2, Novanc 2, Fenici 2, Savenco 2, Asoltanei 1
Au mai evoluat: Şimicu, Dragnea, Jurcă
Aruncări de la 7m: 5 primite, 3 transformate
Eliminări: Şimicu, Sabou, Fenici
Antrenor: Vasile Stângă


Intră acum și în grupul de