CCI Suceava a premiat excelenta in afacerile din judetul Suceava. Autoritatile judetene si locale s-au inghesuit sa felicite firmele (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Oamenii de afaceri din judeţul Suceava, cei care au supravieţuit crizei economice au avut parte de o Gală a excelenţei în bussiness, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, la Conacul Domnesc din Şcheia, la care au participat cateva sute de intreprinzatori privaţi şi oficialităţile de rang unu ale judeţului şi oraşului Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, cu această ocazie că a sosit momentul ca administraţia să întindă o mână investitorilor apreciind că se face degeaba modernizarea infrastructurii în localităţi dacă aceasta nu aduce şi investiţii.

Gheorghe Flutur le-a explicat oamenilor de afaceri suceveni prezenţi la premierea firmelor din judeţ că înţelege nu este o perioadă foarte uşoară pentru intreprinzatorii privaţi, dar că este nevoie de speranţă şi iniţiativă pentru perioada următoare.

El a mai spus că a fost traversată o perioadă foarte grea când s-a luptat pentru investiţii în infrastructură şi nu a fost foarte uşor, dar că după trei ani poate spune că se finanţează proiecte de infrastructură în judeţ de aproximativ un miliard de euro.

Flutur a mai spus că, pentru dezvoltare, nu ajung doar investiţiile publice în infrastructură ci este nevoie de investiţii care să creeze locuri de muncă.

„Cred că a sosit momentul ca administraţia locală să întindă o mână celor care vor să investească mai mult. Trebuie să căutăm investiţii şi investitori”, a insistat Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că este convins că degeaba se fac investiţii în drumuri, reţele de apă şi canalizare într-o localitate în care nu există nici un investitor în urma acestor lucrări. Gheorghe Flutur le-a mai cerut oamenilor de afaceri suceveni să acceseze şi fondurile europene alocate pentru dezvoltarea mediului privat, subliniind că a constatat că în ceea ce priveşte promovarea de proiecte cu finanţare europeană, cele mai multe sunt ale instituţiilor publice şi nu sunt depuse proiecte de firme private.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a spus că judeţul Suceava trebuie să devină o zonă de investiţii mai curajoase în turism, servicii şi industrie.
„Le putem face în perioada următoare”, şi-a exprimat convingerea preşedintele Cosniliului Judeţean Suceava.

Pe de altă parte, deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor a spus la acelaşi eveniment că e foarte complicat pentru oamenii de afaceri să facă faţă situaţiei actuale, de austeritate şi de criză economică şi financiară. „După doi ani de acord cu FMI, nu vedem o speranţă. Puterea stă însă în mâna dumneavoastră să treceţi peste momentele grele. Vă ţin pumnii, pentru că dumneavoastră sunteţi cei care veţi salva România”, a mai spus Cătălin Nechifor.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a recunoscut, la rândul său că nu este o perioadă propice pentru afaceri, arătând că administraţia va trebui să sprijine mediul de afaceri pentru că dacă nu sunt oameni de afaceri nu există venituri la bugetul local. „Dacă nu va exista sector privat, nu va exista sector public”, a explicat primarul Ion Lungu. El a mai menţionat că o speranţă pentru dezvoltarea investiţiilor în Suceava este modernizarea Aeroportului internaţional care urmează să fie făcută printr-un program cu finanţare europeană.

Totodată, Lungu a dat şi o veste bună oamenilor de afaceri de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, anunţând că pentru anul 2012, bonificaţia pentru firmele sucevene care achită taxele locale până la 31 martie va creşte de la 5 la 10 % şi că pentru mai multă stabilitate, firmelor sucevene care au închiriate terenuri sau imobile, li se vor prelungi contractele pentru o perioadă de cinci ani.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, le-a transmis oamenilor de afaceri că Guvernul este preocupat de bunul mers al mediului de afaceri privat şi de aceea acţionează în sprijinul acestora, exemplificând cu modificarea Codului Fiscal şi al Codului Muncii.

„Sunteţi veriga cea mai importantă în dezvoltarea economică şi socială a ţării”, a spus prefectul care i-a felicitat pe cei care sunt premiaţi la această gală pentru că prin multe sacrificii şi multă muncă au reuşit performanţă în afaceri cânt toată lumea trece prin dificultăţi financiare şi economice.

Deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan a arătat, în intervenţia sa in cadrul Galei, că vine din mediul privat şi ştie foarte bine care sunt nevoile mediului de afaceri şi a apreciat eforturile pe care firmele sunt nevoite să le facă. “Ştiu că în spatele excelenţei în afaceri stau ani de trudă a mai multor echipe. Vă urez să aveţi parte de succes şi profit”, a conchis deputatul Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de