Locuitorii din Vulturesti lasati fara semnal la telefon de 4 tineri din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Locuitorii din comuna Vultureşti, judeţul Suceava s-au trezit pe parcursul weekend-ului că nu mai pot vorbi la telefon după ce patru tineri din municipiul reşedinţă de judeţ au furat cablul care asigura serviciul de telefonie.

Potrivit IPJ Suceava, iniţial, agenţii Secţiei nr.2 Poliţie Rurală Bosanci au fost sesizaţi despre sustragerea unui cablu de telefonie situat între comuna Udeşti şi satul Mereşti, comuna Vultureşti. Cu ocazia verificărilor efectuate de organele de ordine s-a stabilit că la o distanţa de circa 700 metri de satul Udeşti, în zona unei păduri particulare, a fost tăiat de pe stâlpii de susţinere şi sustras circa 50 de metri cablu telefonic de la linia Udeşti-Mereşti-Pleşeşti, locuitorii comunei Vultureşti, rămânând fără semnal.

Autorii furtului au fost identificaţi la scurt timp fiind vorba de patru tineri, unul de 19 ani iar ceilalţi trei de 16 ani, toţi din municipiul Suceava, care au fost de altfel reţinuţi pentru 24 de ore.

„În sarcina acestora s-a reţinut că s-au deplasat cu un autoturism condus de primul suspect pe raza comunei Vultureşti, sat Mereşti, de unde au tăiat de pe stâlpi aproximativ 50 metri cablu de telefonie, fiind depistaţi ulterior, după ce au comercializat la un centru de colectare fier vechi de pe raza aceleiaşi localităţi cuprul rezultat din cablul sustras” ne-a comunicat Biroul de presă al IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, prejudiciul urmând să fie stabilit ulterior de către reprezentanţii societăţii păgubite, iar autoturismul de care s-au folosit cei patru a fost indisponibilizat la sediul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de