10,5 kilometri de cale ferata ingusta, inaugurati la Moldovita


Intră acum și în grupul de

10,5 km de cale ferată îngustă turistică din fostul traseu al liniei ferate forestiere istorice Modovita-Argel, reabilitaţi de austriacul Georg Hocevar, un mare pasionat al ”mocăniţelor” si al Bucovinei, au fost inauguraţi sâmbătă la Moldoviţa. Potrivit reprezentanţilor companiei care administrează mocăniţa, la inaugurare au participat circa 50 de turişti care au luat loc în două vagoane de călători şi au efectuat un parcurs complet cu locomotiva Krauss, fabricata in anul 1917.

“Aceasta este o a doua etapă în refacerea acestui obiectiv, de mare importanţă atât ca patrimoniu tehnic cât şi turistic, după inaugurarea din iunie 2005 a primilor 3,7 km, distruşi în mare parte de inundaţii.

Determinat şi stăruitor, austriacul a refăcut lucrarea, a găsit înţelegerea autorităţilor care i-au permis să meargă mai departe şi astfel, după ani de muncă şi cheltuială pe măsură, a dăruit Modoviţei o cale ferată turistică ce străbate întreaga aşezare şi se opreşte, cel puţin deocamdata, în codrul de brad care de-a lungul anilor a dat viaţa zonei.

Exploatarea este asigurată de un parc de locomotive şi vagoane de epocă aflate în proprietatea domnului Hocevar, restaurate special pentru a se integra în specificul local”, au declarat administratorii mocăniţei.

Aceştia au mai precizat că este prevăzut un program de circulaţie stabil al mocăniţei, în zilele de sâmbătă şi duminică cu câte două parcursuri, trenurile putând fi suplimentate oricand, la cererea doritorilor.


Intră acum și în grupul de