Nechifor: „Noi nu am reusit sa dezvoltam judetele ca sa ne permitem luxul de a inventa alte structuri administrative” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Organizarea de referendumuri în toate judeţele ţării vor avea ca rezultat o majoritate covârşitoare care se opune desfiinţării judeţelor, este de părere preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. „Tema regionalizării îşi dovedeşte eşecul”, a declarat liderul social-democraţilor suceveni, în cadrul conferinţei de presă de luni.

El consideră că populaţia nu doreşte regionalizare când nu s-a reuşit dezvoltarea actualelor judeţe. „Nu s-a reuşit să fie dezvoltate îndeajuns judeţele ca apoi să facem regiuni mai mari”, a spus Nechifor.

Potrivit deputatului social-democrat, rezultatul referendumului din judeţul Constanţa unde 95 la sută dintre cei care au votat s-au pronunţat împotriva desfiinţării judeţului este apropiat de rezultatul sondajului făcut în judeţul Suceava, unde 93 la sută dintre respondenţi s-au pronunţat împotriva desfiinţării judeţului.

Liderul PSD Suceava consideră că prezenţa înregistrată la vot în judeţul Constanta, de 43 la sută, ar trebui corectată ţinând cont de noile date oferite de recensământul făcut în acest an în condiţiile în care populaţia a scăzut faţă de recensământul din 2002.

Locuitorii din judeţul Constanţa au fost chemaţi la referendum, duminică, pentru a spune dacă sunt de acord sau nu cu desfiinţarea judeţului Constanţa. Prezenţa la referendumul privind reorganizarea administrativă a judeţului Constanţa după centralizarea datelor din 354 de secţii de votare dintr-un total de 515 este de 43 , iar pentru ca referendumul să fie validat este nevoie de prezenţa la urne a 50 plus 1 din numărul total al alegătorilor.


Intră acum și în grupul de