Oferta speciala: peste afumat si carnati de casa asezonati cu tigari de contrabanda!


Intră acum și în grupul de

Inventivitatea contrabandiştilor de ţigări a pus din nou la încercare imaginaţia organelor de control din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret, judeţul Suceava, pe parcursul nopţii dintre miercuri şi joi.

Asta după ce s-au prezentat pentru controlul vamal, la scurt interval unul după altul, două mijloace de transport, conduse de cetăţeni ucraineni, care erau încărcate cu marfă destinată Uniunii Europene.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al DRAOV Iaşi, insp.princ. Liana Barbu, “în urma controlului amănunţit efectuat de echipa comună de control, formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră, au fost descoperite în bagajele personale ale şoferilor celor două mijloace de transport sau în scaunele maşinilor peste 420 de pachete de ţigări de diferite mărci”.

Dacă în scaune, ţigările luaseră locul buretelui şi a arcurilor, în bagajele personale, produsele din tutun erau ascunse în cutii ce conţineau produse alimentare, fiind vorba de cârnaţi, costiţă sau peşte afumat.

“Autoritatea vamală din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi a sancţionat contravenţional şoferii cu amendă în valoare de 5 000 lei, fiecare. Amenzile au fost achitate joi dimineaţă, iar mijloacele de transport şi-au continuat drumul”, a mai declarat insp.princ. Liana Barbu.


Intră acum și în grupul de