Liberalii considera ca atacul lui Traian Basescu la adresa justitiei reprezinta cea mai grava incalcare a normelor fundamentale ale statului de drept (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni au ţinut să dezavueze, în cadrul conferinţei de presă de joi, atacul pe care preşedintele României l-a făcut de curând la adresa justiţiei.

“Trecând peste litera Constituţiei, aşa cum ne-a tot obişnuit de-a lungul mandatului său, preşedintele s-a erijat, într-un diriginte, cum s-a autoproclamat de altfel, care impune puterii judecătoreşti ce sentinţe trebuie să dea, când şi în ce context, punând în discuţie caracterul obligatoriu al unei hotărâri judecătoreşti. Cerând instanțelor să indice resursele bugetare necesare pentru aplicarea hotărârilor judecătorești, el incită la neaplicarea de către stat şi instituţiile sale a hotărârilor justiției”, a declarat Viorel Mihăescu, secretarul coordonator al organizaţiei municipale a PNL Suceava.

Potrivit acestuia, în fața legii, toţi trebuie să fie egali indiferent dacă eşti simplu cetăţean, reprezinţi statul sau eşti şeful unei instituţii.

“PNL face un apel către toţi judecătorii şi magistraţii, victimele acestei încălcări a statului de drept, să-şi respecte condiţia de putere în stat, să-şi respecte condiţia de independenţă şi să acţioneze în exerciţiul magistraturii lor exclusiv în respectul şi în supunerea faţă de lege. Societatea românească şi statul de drept din România, care sunt atacate pe diferite flancuri de către o putere abuzivă cu tendinţe vădit dictatoriale, are în puterea judecătorească poate un ultim pilon de rezistenţă şi este o responsabilitate mai mult decât profesională pentru oamenii învestiţi cu această magistratură să reziste şi să-şi facă datoria corect”, a mai adăugat Viorel Mihăescu.


Intră acum și în grupul de