Acasă Actualitate Prefectul Sorin Popescu cere locuitorilor judetului Suceava sa respecte legislatia in cazul...

Prefectul Sorin Popescu cere locuitorilor judetului Suceava sa respecte legislatia in cazul in care igienizeaza miristi prin ardere (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a făcut joi un apel populaţiei să respecte normele legale în cazul în care igienizează păşuni şi mirişti prin ardere controlată. El a arătat într-o conferinţă de presă că pentru ardere controlată este necesară obţinerea unui permis din partea primarului localităţii, iar arderea se poate face doar în prezenţa pompierilor din Serviciul local de situaţii de urgenţă.



Reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că a dispus înfiinţarea unei comisii mixte care va patrula prin localităţile judeţului şi va aplica sancţiuni celor care nu respectă legislaţia în domeniul arderilor miriştilor.

Potrivit lui Sorin Popescu, arderile necontrolate de păşuni şi mirişti au provocat un incendiu pe 2,5 ha de pădure în comuna Frumosu, pentru limitarea acestuia intervenind o sută de pompieri şi silvicultori, iar în comuna Mălini au ars zece hectare de vegetaţie uscată, pentru îndepărtarea pericolului, acţionând 60 de oameni, timp de opt ore.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version