Ce au fost si ce au ajuns ! CS Universitatea Suceava pierde categoric pe propriul teren


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava nu a reuşit marea surpriză în disputa cu Ştiinţa Bacău şi a pierdut destul de dur în faţa echipei Ştiinţa Bacău. Gruparea suceveană a ajuns la momentul adevărului când şi-a dat seama de potenţialul ei.

Iubitorii handbalului sucevan au sperat într-un joc magnific al favoriţilor lor, dar au realizat că acest lucru era greu de crezut. Fără opt jucători de bază faţă de sezonul precedent, Pralea, Adomnicăi, Dediu şi Ciubotariu, toţi patru plecaţi la alte echipe şi cu alţi patru accidentaţi, Chiruţ, Acatrinei, Şoldănescu şi Bursuc şi cu un arbitraj potrivnic, CSU Suceava nu avea cum să facă faţă unei grupări care putea alinia oricând două garnituri de valori apropiate.

Cei care au fost la cârma jocului încă din start au fost jucătorii de la Ştiinţa Bacău, acest lucru întâmplându-se în pofida evoluţiei foarte bune a portarului sucevan Iulian Andrei care a parat nu mai puţin de trei lovituri de la 7 metri. Diferenţa de scor de patru goluri la un moment dat s-a produs într-un mod extrem de simplu, în timp ce oaspeţii au marcat fără probleme pe contraatac, sucevenii au ratat incredibil faţă în faţă cu excelentul portar Tamaş.

Bonus pentru băcăuani a fost şi prestaţia arbitrilor care au dat nu mai puţin de şapte aruncări de la 7 metri pentru Ştiinţa Bacău în doar 16 minute! Adevărul este că până în momentul în care oaspeţii nu au avut o diferenţă confortabilă pe tabela de marcaj, arbitri au luat toate deciziile în defavoarea gazdelor.

Şi totuşi, CS Universitatea Suceava a avut două momente de joc foarte bune, în finalul primei reprize şi în debutul celei de-a doua. Mai întâi gruparea pregătită de Stelian Bursuc şi Leonard Bibirig s-a apropiat la doar un singur gol de adversarii lor după primele 30 de minute de joc, scor la pauză 12-13. În primele minute ale reprizei secunde, gazdele, puternic încurajate de publicul prezentîn sală, au jucat perfect şi de la 12-13 s-a ajuns la 15-14 pentru CSU Suceava, moment în care sucevenii au condus pentru prima şi din păcate ultima oară pe tabela de marcaj.

La acest scor Eliodor Voica îl introduce în poarta formaţiei sale pe Laufceac şi mizează din nou pe serviciile “veteranului” Sandu Iacob. Ca să revenim puţin trebui să remarcm faptul că Ştiinţa Bacău a avut pe foaia de joc trei portari de mare calibru, Tamaş, Laufceac şi Tevzadze.

De la 15-14 pentru gazde s-a ajuns la 14-21 sucevenii pierzându-şi efectiv controlul. Au fost gafe copilăreşti, ratări de acelaşi gen, lipsă de comunicare în joc şi toate erorile care se pot produce într-un meci. În mod normal, moralul sucevenilor a scăzut vertiginous şi ei au cedat pe final la una dintre cele mai mari diferenţe de scor din istorie pe propriul teren, 19-28.

În mod normal, la modul în care a evoluat în acest sezon Ştiinţa Bacău şi la investiţiile făcute în echipă, rezultatul era de aşteptat. Să ne gândim puţin doar la faptul că în sezonul precedent CSU Suceava a ocupat locul III în clasamentul final al Ligii Naţionale cu un buget de cinci ori mai mic decât al băcăuanilor. Probabil că cei din conducerea formaţiei oaspete, după ce au lovit cu sete de câteva ori cu capul în perete, s-au gândit şi au luat măsuri pentru a nu se mai repeta acelaşi lucru ca la sfârşitul campionatului trecut.

Lăsând la o parte formaţia din Bacău, cei de la CS Universitatea Suceava trebuie să analizeze evoluţia echipei şi să se concentreze pe jocurile care vor urma. Esenţial în condiţiile date la formaţia suceveană este să încerce să nu piardă puncte cu grupările de aceeaşi valoare sau cel puţin mai modeste decât primele cinci. Să sperăm că jucătorii suceveni vor trece peste eşecul din jocul cu Ştiinţa Bacău, previzibil de altfel şi se vor concentra pentru partida cu Poli Timişoara care se anunţă a fi una de mare luptă.

Universitatea Suceava: Andrei, Drăghici – Cântec (7 goluri), Mitrea (3), Ţuţu (3), Gavriloaia (2), Amihăesi (1), Besarab (1), Petrea (1), Pancu (1), Schroeder, Ţigănaşu, Şerban. Antrenori: Stelian Bursuc şi Leonard Bibirig.
Ştiinţa Baăau: Tamaş, Laufceac, Tevzadze – Voica (7 goluri), Kurylenko (6 goluri), Bondar (3 goluri), Dospinescu (3 goluri), Rotaru (2), Ramba (2), Iacob (2), Gurkovskiy (2), Păunică (1). Antrenor: Elidor Voica.


Intră acum și în grupul de