Rupt de beat, s-a rasturnat cu masina, in toiul noptii, si a fugit de la locul faptei


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă abia şi-a luat permisul de conducere, Iulian C. de 19 ani, din comuna Frătăuţii Noi, satul Costişa, a şi uitat ce a învăţat din legislaţia rutieră şi mai ales că este interzisă conducerea autovehiculelor după consumul de băuturi alcoolice.

Astfel, duminică în jurul orelor 02:00, după mai multe ore de petrecere, tânărul s-a suit la volanul maşinii, luând cu dânsul şi un prieten de 20 de ani, din aceeaşi comună. În timp ce conducea autoturismul pe DJ 178F, şoferul nu a adaptat viteza la condiţii unui carosabil umed acoperit cu pietriş, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, „în urma impactului a rezultat rănirea gravă a pasagerului din autoturism şi uşoară a conducătorului auto”. Văzând că a scăpat cu viaţă pe tânărul şofer nu l-a mai interesat soarta prietenului, fugind pur şi simplu de la locul accidentului.

Conform aceloraşi surse, după mai bine de trei ore la producerea incidentului autorul acestuia s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, unde, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibaţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.


Intră acum și în grupul de