Groapa de zgura a Termica SA ar putea fi ecologizata si consolidata cu bani de la Fondul de Mediu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va depune un proiect de finanţare prin Fondul de Mediu de două milioane de euro pentru ecologizarea şi consolidarea gropii de zgură a Termica SA Suceava. Potrivit primarului Ion Lungu, această groapă de zgură face parte din siturile contaminate ce conţine patru milioane de tone de zgură care constituie un pericol de accident ecologic dacă va ceda groapa sau dacă va fi inundată în urma creşterii nivelului râului Suceava.

Edilul-şef al Sucevei a spus în cadrul conferinţei de presă susţinute miercuri la sediul municipalităţii că proiectul prevede acoperirea gropii şi înierbarea zonei, dar şi consolidarea malului drept al râului Suceava. Costurile sunt estimate la două milioane de euro, din care contribuţia Fondului de Mediu este de 90 la sută, în timp ce a municipalităţii de zece procente.

Centrala electro termică a municipiului Suceava funcţionează cu cărbune şi a fost pusă în funcţiune în 1987, iar în prezent, în zonă se construieşte o nouă centrală termică de cogenerare care ar urma să fie funcţională din iarna 2012-2013 şi va avea drept combustibili gazul natural şi biomasa.


Intră acum și în grupul de