Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a intalnit cu o delegatie a politiei din statul american Florida


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit, miercuri, vizita unei delegaţii a poliţiei din statul american Florida. În cadrul acestei întâlniri, şeful administraţiei judeţene a făcut o scurtă prezentare a judeţului Suceava și a oportunităţilor de promovare a brandului Bucovina. Flutur a declarat că în sensul multiplicării și dezvoltării bunelor relaţii româno-americane, s-a discutat despre posibilitatea de a se stabili contacte în scopul derulării unor parteneriate si colaborări la nivel local, atragerea de investiţii în domenii ca turismul și agricultura.

“Delegaţia americană a fost deosebit de interesată de perspectivele create prin modernizarea aeroportului internațional << Ștefan cel Mare >> Suceava. Americanii au declarat că ştiu deja multe lucruri despre Bucovina și apreciază în mod deosebit monumentele UNESCO, tradiţiile, peisajele și oamenii acestor locuri”, spus preşedintele CJ Suceava.

La finalul întâlnirii, Flutur le-a oferit oaspeţilor americani mai multe materiale de promovare a judeţului Suceava, printre care un album și macheta mănăstirii Voroneţ, primind din partea delegaţiei americane o plachetă “Broward Sheriff’s Office” și o insignă Broward County Police.

O delegaţie de şase reprezentanţi ai Poliţiei din Statele Unite ale Americii, Broward County – Fort Lauderdale (statul Florida) participă, în perioada 14 – 19 noiembrie, la activităţi comune cu poliţişti suceveni din trupele de intervenţie rapidă, din cadrul grupei pirotehnice, şi din cadrul serviciilor de investigaţii criminale, ordine publică şi poliţie rutieră. Vor fi desfăşurate atât activităţi teoretice şi de diseminare de bune practici cât şi activităţi practice de strategie şi intervenţie poliţienească. Sunt programate trageri cu armamentul din dotarea poliţiei, simulări de intervenţie în cazul unor fapte cu violenţa, atac armat şi identificare de material exploziv.

Delegaţia americană este formată din Shaun Casey, comandant adjunct al Broward Sheriff’s Office (conducătorul delegaţiei poliţiştilor americani), Frank Maio (Bomb Squad), Roy Miner (IT police expert officer), Traian Breaban (Narcotic Department), Eric Rossman (Road Patrol) şi Don Prichard, adjunctul poliţiei locale din Florida, care candidează pentru un post de congressman în SUA.

Pe lângă activităţile de formare şi training profesional sunt programate întâlniri cu factorii decizionali de la nivelul judeţului şi vizite de lucru la partenerii IPJ Suceava.

În urmă cu 5 ani, poliţiştii suceveni au iniţiat un parteneriat cu structuri similare din Statele Unite – statul Florida. În baza acestei colaborări, echipe de poliţişti americani au venit în Suceava şi au desfăşurat stagii de pregătire şi specializare a agenţilor şi ofiţerilor de poliţie suceveni din diferite structuri. De asemenea, în cadrul acestor vizite şi activităţi de training s-a asigurat dotarea structurilor de poliţie din cadrul IPJ Suceava cu echipament şi tehnică profesională în valoare de peste 100.000 de dolari.


Intră acum și în grupul de