Batran din municipiul Suceava lasat fara suma de peste 260 de milioane de lei vechi, de niste falsi italieni


Intră acum și în grupul de

Pentru multe persoane pare incredibil dar poliţiştii suceveni trebuie să rezolve un caz în care un bărbat de 75 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ a reclamat sustragerea din locuinţa proprietate a sumei de peste 260 de milioane de lei vechi.

Potrivit cercetărilor efectuate de poliţişti şi a informaţiilor furnizate de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, furtul ar fi avut loc pe parcursul dimineţii zilei de sâmbătă. Totul a început când bătrânul se plimba pe strada Armenească din municipiu iar în dreptul său a oprit o maşină în care se aflau un bărbat şi o femeie care i-au spus că sunt italieni şi au nevoie de bani în monedă românească pentru a ajuta un şofer care a suferit un accident rutier.

Aceştia se pare că au fost foarte convingători în teatrul pe care l-au jucat pentru că şi-au convins victima să se urce în maşină şi să meargă la domiciliul său pentru a le schimba valută în valoare de 1.500 lei.

„Reclamatul a venit la domiciliu împreună cu cei doi şi în timp ce femeia i-a solicitat să bea apă în bucătărie, bărbatul a pătruns în dormitorul de lângă baie şi de pe un raft dintr-un şifonier a sustras o mapă în care se aflau două paşapoarte, peste 1.200 de euro, aproape 720 de dolari şi suma de circa 175 de milioane de lei vechi” se mai transmite într-un comunicat al IPJ Suceava.

Bătrânul a descoperit lipsa banilor deabia după ce falşii italieni au plecat din casa lui, alertând imediat oamenii legii. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de