PDL Suceava anunta ca e si pregatit, dar stie si cum sa castige alegerile si in 2012 (VIDEO)

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care conduce destinele organizaţiei judeţene Suceava a partidului, a solicitat în termeni imperativi primarilor democrat-liberali să „recupleze la partid” pentru că nu este corect să se dea deoparte când partidului îi este greu.

Mai mult, Flutur a cerut membrilor de partid să explice cât pot de mult realizările guvernării actuale pentru ca PDL să revină la procentele pe care le-a avut cândva, când conducea în sondajele de opinie.

Gheorghe Flutur a fost prezent sâmbătă, pe scena sălii mici a Casei de Cultură din Suceava, unde s-a desfăşurat şedinţa Consiliului de Coordonare Local al PDL Suceava şi unde şeful organizaţei municipale Suceava PDL, primarul Ion Lungu „s-a descărcat de gestiunea politică” pe anul în curs.

Vorbind celor prezenţi, la invitaţia, liderului municipal Ion Lungu, şeful de la nivel judeţean a spus că PDL a prins o conjunctură nefavorabilă la guvernare din cauza crizei economice mondiale şi europene şi a arătat că în aceste condiţii, actul de guvernare a fost responsabil chiar dacă au fost adoptate măsuri care au costat politic partidul multe procente electrorale.

Flutur a arătat că PDL a fost pus la zid că a încheiat acord cu Fondul Monetar Internaţional, iar acum Ungaria, care a renunţat la relaţiile cu FMI, anunţă că va încheia un acord cu această instituţie pentru a obţine credite mai ieftine.

“Cu toate greutăţile, în anul 2011 am avut creştere economică de la trimestru la trimestru din ce în ce mai mare. Din punct de vedere al cifrelor, perioada de criză am trecut-o cu bine”, susţine Gheorghe Flutur care este convins că situaţia României este mai bună decât cea din Grecia, Italia, Spania sau Portugalia.

El ţinut să precizeze că opoziţia actuală stă pe margine şi critică, dar dacă ar sta doar două luni la guvernare nu ar şti de unde să aducă banii pentru plata salariilor şi pensiilor pe care le promit acum.

“Nu PDL, că a visat el noaptea a luat măsura cu reducerea salariilor la bugetari. Nu se putea altfel. S-a reuşit să nu se umble la pensii şi acesta e un lucru foarte bun”, a apreciat prim-vicepreşedintele PDL.

Liderul judeţean al PDL a mai declarat că creşterea economică s-a bazat în acest an mai mult pe agricultură şi că următoarele două trimestre sunt importante, iar în aceste condiţii s-a construit bugetul pe anul 2012 care e un buget prudent.

El le-a cerut membrilor PDL Suceava să explice ce s-a făcut bun în timpul guvernării PDL şi al administraţiei locale PDL. “Recunoaştem că e un cost politic enorm să normalizăm lucrurile, dar PDL a luat măsurile de dreapta corecte. E nedrept să se spună că nu am făcut nimic bun”, a explicat liderul PDL care le-a transmis membrilor de partid că ofensiva de explicare a acţiunilor guvernului trebuie să înceapă încă de pe acum.

El a subliniat că în ultimii trei ani în judeţul Suceava au fost semnate proiecte de investiţii publice de 1,1 miliarde de euro, ceea ce înseamnă un milion de euro pe zi atras în judeţ, iar investiţiile private din judeţ vor atinge tot un miliard de euro.
“Foarte bine nu este. Veniturile sunt cum sunt. Aşteptăm revigorarea mediului de afaceri pentru că legi favorabile am dat pentru ei”, a mai spus Flutur.

El le-a cerut primarilor PDL să recupleze cu partidul pentru că nu consideră că este corect ca aceştia să se delimiteze de partid când guvernul adoptă măsuri dure.
“Trebuie să facem ca partidul să revină la procentele pe care le-a avut. Nu trebuie să ne fie ruşine să ne lipim de partid. Putem să recuperăm o parte din procentele pierdute”, este convins şeful CJ Suceava. .

Flutur le-a mai spus membrilor PDL Suceava că nu are timp acum să se lupte cu opoziţia întrucât are de făcut administraţie.
“De ce nu mă lupt cu opoziţia? Nu am timp. Trebuie să mă ocup de probleme de administraţie. Vă cer să apăraţi PDL şi pe liderii PDL”, a mai declarat Flutur care a adăugat că opoziţia începe să atace psihologic şi că vorbeşte deja despre cine vor fi numiţi în funcţii după ce USL va câştiga alegerile parlamentare.

“Ei psihologic încep să atace. Îşi iau gândul că vor câştiga judeţul, dar anunţă cine va fi prefect, cine subprefect, a cui mătuşă va fi la Finanţe”, a arătat Flutur care le-a dat asigurări membrilor PDL că partidul va fi şi în următoarea legislatură la guvernare.

“Staţi liniştiţi că am ştiut să câştigam şi în 2009 când toată lumea îl vedea pe Geoană preşedinte al României şi ştim să câştigăm şi acum”, le-a transmis la final Gheorghe Flutur celor peste 200 de membri ai organizaţiei municipale PDL Suceava, prezenţi în sală.

Primarul Sucevei a anunţat ca in martie 2012 va începe construcţia listei cu viitorii aleşi locali ai PDL

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava, l-a asigurat pe Flutur că organizaţia este pregătită să câştige şi alegerile viitoare, indiferent cand vor fi organizate acestea.

„Vă asigurăm domnule Flutur că organizaţia PDL Suceava e gata să intre în tranşee şi să câştige alegerile la anul”, a spus cu mare convingere primarul Ion Lungu, în aplauzele membrilor PDL. Reamintim că până acum, din 2004 încoace, Lungu a condus echipa sa spre victorie vreme de două competiţii electorale locale foarte dure. Ion Lungu a dezvăluit şi faptul că în luna martie a anului viitor vor fi anunţate criteriile după care se vor alcătui listele pentru alegerile locale şi generale din 2012 şi că se aşteaptă ca în perioada următoare activitatea la nivelul organizaţiei municipale să devină efervescentă.

Parlamentarii PDL de Suceava fac echipa cu liderul de la municipiu

Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a spus că PDL este forţa politică cea mai importantă a Sucevei şi poate a întregului judeţ şi că este convins că Ion Lungu va câştiga alegerile locale şi PDL Suceava pe cele parlamentare viitoare.

Ioan Bălan a ţinut să le reamintească celor prezenţi că eforturile făcute de echipa de parlamentari pentru dezvoltarea municipiului Suceava au fost foarte mari dar că până la urmă s-a reuşit.

„Cea mai neagră zi a mea ca politician a fost când fostul ministru Radu Berceanu, venit in vizită la Suceava, a spus că nu vom avea niciodata Aeroport la Suceava. Acum lucrurile stau cu totul altfel”, a mărturisit deputatul sucevean.

El le-a cerut membrilor PDL din Suceava să dovedească în continuare că sunt o echipă puternică ce ştie să fie solidară în toate momentele jocului politic şi le-a garantat că luna decembrie a anului viitor îi va găsi din nou la masă guvernării, făcând planuri pentru perioada 2012-2016.

„Vă spun sigur că la anul ne vom întâlni de Crăciun şi vom face planuri pentru noua perioada de guvernare care ne aşteaptă în faţă. Vreau să vă reamintesc că adevărata forţă a PDL nu vine din Gheorghe Flutur, Ion Lungu sau Ioan Bălan. Ea vine din membrii PDL Suceava.”, a conchis secretarul general al organizaţiei judeţene Suceava a liberal-democraţilor, Ioan Bălan.

Deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu a declarat şi ea că PDL Suceava va câştiga viitoarele alegeri. “Noi suntem echipa care urăşte populismul. Avem datoria să menţinem puterea. Trebuie să ne reinventăm ca activişti de partid”, a spus Ardeleanu.

În aceeaşi şedinţă, prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat că deşi vremurile actuale sunt grele, sunt vremurile în care PDL a dovedit că este un partid care ştie să guverneze. „În vremurile grele de azi ţara nu arată ca Grecia. Suceava e un şantier întreg. În vremuri foarte grele facem de o sută de ori mai mult decât PSD în vremurile bune”, a ţinut să remarce Orest Onofrei. El a mai spus că opoziţia are însă alte preocupări decât cele care privesc situaţia ţării.

“După ce s-a chinuit să-l suspende pe Traian Băsescu şi şi-au rupt colţii, acum se chinuie cu gingiile să îl suspende pe Geoană”, a conchis senatorul Orest Onofrei.

loading...