Trei masini confiscate in Vama Siret pentru doar aproximativ 900 de pachete de tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

În Vama Siret au fost confiscate, pe parcursul week-end-ului, nu mai puţin de trei maşini pentru doar aproximativ 900 de pachete de ţigări în total.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Compartimentul releţii cu presa din cadrul DRAOV Iaşi, autovehiculele au fost reţinute de echipele comune de control formate din inspectori vamali şi poliţisti de frontieră din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret, după ce în toate maşinile au fost descoperite modificări structurale special amenajate pentru ascunderea ţigărilor de contrabandă.

Conform declaraţiilor oferite de insp.princ. Liana Barbu, cele trei autoturisme erau conduse de cetăţeni ucraineni şi nu transportau fiecare mai mult de 390 de pachete de ţigarete de diferite mărci ascunse în locuri confecţionate în acest sens sub casetofonul maşinii, în bordul acesteia sau în rezervor.

Pe lângă faptul că au rămas fără maşini, ucrainenii s-au ales şi cu amenzi a căror cuantum se ridică la valoarea de 17.000 de lei.

“A patra maşină descoperită cu ţigări ascunse şi nedeclarate a fost un VOLKSWAGEN GOLF BREAK, înmatriculat în Ucraina şi condus de un cetăţen român. În acest autoturism au fost descoperite 160 de pachete de ţigări care se aflau în cotiera din spate şi în roata de rezervă a automobilului. Inspectorii vamali au reţinut în vederea confiscării ţigările şi au sancţionat contravenţional şoferul cu amendă în valoare de 5 000 lei, care a fost achitată pe loc iar mijlocul de transport si-a continuat drumul”, a mai adăugat insp.princ. Liana Barbu, purtător de cuvânt al DRAOV Iaşi.


Intră acum și în grupul de