Artistul plastic sucevean, Constantin Severin, solicitat sa faca parte din juriul unui concurs international de arta


Intră acum și în grupul de

La invitaţia revistei italiene de artă, arhitectură şi design „It’s Liquid”, artistul vizual sucevean Constantin Severin va face parte din juriul unui concurs internaţional de artă.

„It’s Liquid”, publicaţie online cu peste 60.000 de abonaţi din întreaga lume, va organiza la începutul anului 2012, prima ediţie a unui concurs internaţional de artă sub îndrumarea fondatorului revistei, arhitectul şi artistul italian Luca Curci, director artistic în cadrul ArtExpo International Group. În calitate de preşedinte al juriului, Curci a invitat alte 12 personalităţi din zona artistică din întreaga lume (S.U.A., Italia, Austria, Spania, Marea Britanie, Hong Kong, Palestina), care să jurizeze lucrările din concurs, din România fiind ales artistul Constantin Severin, figură cunoscută în domeniul artelor plastice îndeosebi pentru conceptul „expresionismul arhetipal” pe care l-a creat şi teoretizat.

„În concurs există un număr de cinci secţiuni la care artiştii din întreaga lume, indiferent de vârstă sau de naţionalitate, sunt invitaţi să participe cu cele mai bune lucrări personale. Secţiunile sunt: pictură şi desen, sculptură şi instalaţii, fotografie, video art şi design”, a explicat pentru NewsBucovina.ro, Constantin Severin.

Potrivit acestuia, fiecare membru al juriului va selecta un câştigător pentru fiecare secţiune, dar şi un număr maxim de trei artişti care vor primi menţiuni.

„Anul viitor, la data de 8 martie 2012, când se vor acorda premiile acestui prestigios concurs, eu voi împlini zece ani de la revenirea la prima mea iubire din domeniul spiritului – pictura, şi opt ani de la debutul organizat la Muzeul Bucovinei, acolo unde doresc să revin în ianuarie 2012, cu o nouă expoziţie personală. Pentru mine, această participare internaţională este o nouă recunoaştere. Sunt onorat şi bucuros că am fost selectat să fac parte din juriul acestui concurs. Deopotrivă, m-aş bucura ca printre câştigători să fie şi artişti români”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, artistul sucevean.

Termenul limită al participării în concurs este data de 19 februarie 2011, pe 8 martie 2012 urmând a fi anunţaţi câştigătorii competiţiei iniţiate de revista italiană „It’s Liquid”.


Intră acum și în grupul de