Urmarire pe strazi si bataie in curtea unui traficant din Brodina pentru o captura de peste 3.000 de pachete de tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Pentru a captura aproape 3.400 de pachete de ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră au avut parte şi de urmăriri cu maşinile şi de bătaie în curtea unui traficant de pe raza localităţii Brodina, judeţul Suceava.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de IJPF Suceava, totul s-a petrecut pe parcursul zilei de marţi când poliţiştii de frontieră, în baza unor informaţii primite, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, ocazie cu care au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean român, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări.

„Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase de avertizare, iar la scurt timp, autoturismul a intrat într-o curte de pe raza comunei Brodina”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan, care a mai adăugat că „în urma acţiunii poliţiştilor de frontieră a fost reţinut un cetăţean român în vârstă de 64 ani, în momentul în care încerca să scoată din autoturism coletele cu ţigări. Mai mult, deoarece a încercat să-i agreseze pe lucrătorii noştri, a fost imobilizat şi condus la sediul S.P.F. Brodina pentru cercetări. Totodată, a fost identificat şi şoferul autoturismului, o persoană de sex masculin, domiciliată pe raza judeţului Suceava”.

În urma percheziţiei făcute, în maşină au fost descoperite aproape 3.400 de pachete de ţigări, provenite din Republica Moldova, a căror valoare se ridică la suma de peste 15.000 de lei.

Şoferului i s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă iar celelilalte persoane acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi ultraj, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de