La Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava va functiona un nou serviciu destinat elevilor. Detalii aici

Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava va inaugura joi, 24 noiembrie 2011, la ora 16.00, un nou serviciu destinat în special elevilor, ce va funcţiona în cadrul Secţiei Împrumut pentru Copii, informează într-un comunicat de presă, directorul instituţiei sucevene, Gabriel Cărăbuş.

Potrivit sursei, acest nou serviciu este parte a Proiectului ,,PLAY A GAME@BIBLIOTECA.TA” finanţat de către Centrul Mortenson pentru Programe Internaţionale al Universităţii din Illinois (SUA) prin organizaţia nonprofit „Electronic Information for Libraries” (EIFL) Italia şi ANBPR .

„Proiectul este implementat în patru biblioteci publice din ţară şi îşi propune folosirea jocurilor video de către adolescenţi pentru petrecerea timpului liber şi socializare. Din bugetul alocat bibliotecii judeţene, respectiv 6.000 lei, s-au achiziţionat console wii, xBox360, TV, accesorii, jocuri şi câteva piese de mobilier pentru a crea un spaţiu plăcut şi atrăgător”, se precizează în comunicat.

În document se arată că obiectivele proiectului sunt oferirea unui serviciu de recreere şi socializare modern, destinat adolescenţilor din instituţiile de învăţământ, respectiv atragerea adolescenţilor în bibliotecă şi creşterea cu 10% a numărului de vizite ale acestei categorii de public.

„Împărtăşirea experienţei acestui proiect cu ceilalţi bibliotecari din ţară, prin crearea de exemple de bune practici, va avea ca rezultat înfiinţarea de noi servicii în bibliotecile publice şi va conduce la creşterea importanţei acestei instituţii în comunitate”, este de părere Gabriel Cărăbuş.

loading...