Localitatea Comanesti, un exemplu in ce priveste ABC-ul civilizatiei in mediul rural al judetului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Oricine poate găsi ABC-ul civilizaţiei în localitatea suceveană Comăneşti, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a apreciat că modul în care îşi derulează activitatea conducerea administrativă a comunei este un exemplu pentru multe comune sucevene.

Şeful administraţiei judeţene a participat, miercuri, la inaugurarea dispensarului din Comăneşti, o construcţie pornită de la zero a căror costuri, conform declaraţiilor primarului din localitate, Grigoraş Păstrăv, se ridică la circa 4,1 miliarde de lei vechi, bani proveniţi în totalitate de la Consiliul Judeţean şi bugetul propriu.

Noul obiectiv va adăposti un cabinet de medicină generală, unul de stomatologie, o sală de aşteptare şi una de recoltare a analizelor medicale, spaţii care vor fi concesionate de primărie cadrelor medicale, în cel mai scurt timp, pentru ca activitatea efectivă să înceapă imediat.

Şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat şi lucrările realizate la şcoala din centrul comunei unde învaţă circa 130 de copii şi care dintr-o clădire veche şi ponosită s-a transformat într-o unitate educaţională cu izolaţie termică, acoperiş nou, centrală termică şi grupuri sanitare moderne, astfel că micii şcolari nu vor mai fi obligaţi să utilizeze WC-ul insalubru din curte.

„La Comăneşti găsim ABC-ul civilizaţiei. Şcoală, canalizare, dispensar, investiţii extrem de necesare pentru civilizaţia din mediul rural. Modul în care s-au organizat cei din conducerea administrativă a localităţii este un exemplu pentru multe alte comune sucevene. După sediul primăriei şi dispensarul din localitate, extrem de necesar populaţiei de aici, aducţiunea de apă este cea mai aşteptată. Jumătate din investiţie este parcursă deja şi sperăm ca în 2012 să identificăm resursele financiare pentru finalizarea proiectului”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de