Înca doi ucraineni au ramas fara masini in Vama Siret, pentru trafic cu tigari


Intră acum și în grupul de

Parcul auto al maşinilor confiscate în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a înnoit pe parcursul zilei de marţi cu încă două autoturisme reţinute de autorităţile vamale pentru trafic cu produse din tutun.

Potrivit datelor transmise de DRAOV Iaşi, primul autovehicul confiscat a fost un microbuz Hunday, condus de un cetăţean ucrainean, în care o echipă comună de control formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret a descoperit 840 pachete de ţigări ascunse într-un locaş special amenajat prin modificarea structurală a rezervorului.

La scurt timp după primul incident, în vamă s-a prezentat pentru control un autoturism Lada Samara, la volan aflându-se tot un cetăţean ucrainean. La controlul amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite aproape 270 de pachete de ţigări de contabandă ascunse în praguri şi într-un spaţiu special amenajat sub pedalele autoturismului.

Autoritatea vamală a confiscat întreaga cantitate de ţigări şi cele două maşini deoarece aveau modificări structurale în scopul introducerii frauduloase pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă iar şoferii acestora s-au ales şi cu câte o amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare.


Intră acum și în grupul de