Înca doi ucraineni au ramas fara masini in Vama Siret, pentru trafic cu tigari

Parcul auto al maşinilor confiscate în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a înnoit pe parcursul zilei de marţi cu încă două autoturisme reţinute de autorităţile vamale pentru trafic cu produse din tutun.

Potrivit datelor transmise de DRAOV Iaşi, primul autovehicul confiscat a fost un microbuz Hunday, condus de un cetăţean ucrainean, în care o echipă comună de control formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret a descoperit 840 pachete de ţigări ascunse într-un locaş special amenajat prin modificarea structurală a rezervorului.

La scurt timp după primul incident, în vamă s-a prezentat pentru control un autoturism Lada Samara, la volan aflându-se tot un cetăţean ucrainean. La controlul amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite aproape 270 de pachete de ţigări de contabandă ascunse în praguri şi într-un spaţiu special amenajat sub pedalele autoturismului.

Autoritatea vamală a confiscat întreaga cantitate de ţigări şi cele două maşini deoarece aveau modificări structurale în scopul introducerii frauduloase pe teritoriul României a ţigărilor de contrabandă iar şoferii acestora s-au ales şi cu câte o amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare.

loading...