Iluminat modest de Sarbatori in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Municipiile şi oraşele din judeţul Suceava se pregătesc să aprindă luminile de sărbători. Dacă la Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi, au fost achiziţionate noi instalaţii de iluminat, la Humor, Vatra Dornei, şi Fălticeni primarii vor apela la vechile instalaţii care au fost reparate.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc vor fi folosite instalaţiile de iluminat vechi, care au fost reparate, dar şi instalaţii noi achiziţionate cu 15.000 de lei. Primarul municipiului, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că iluminatul de sărbători va fi funcţional din 6 decembrie, de Sf. Nicolae. El a arătat că în zona centrală a municipiului va fi amplasată o scenă pe care vor evolua formaţii ale şcolilor şi liceelor din oraş care vor prezenta concerte specifice acestei perioade.

În municipiul Rădăuţi, iluminatul de sărbători va fi funcţional de sâmbătă seara, a declarat primarul Aurel Olărean. El a precizat că municipalitatea rădăuţeană şi-a propus să achiziţioneze şi să monteze noi instalaţii de iluminat de sărbători în valoare de 20.000 de lei, dar vor fi folosite mai mult instalaţiile mai vechi. Olărean a arătat că în seara de Sf. Nicolae, municipalitatea va organiza pentru copii o lansare de baloane cu aer cald, urmând ca pe un teren deschis să fie lansate circa 200 de astfel de baloane pentru care s-au cheltuit aproximativ 1.000 de lei. Totodată, din sponsorizări vor fi acordate copiilor 500 de pachete cu cadouri.

În municipiul Fălticeni iluminatul de sărbători va fi la fel ca cel de anul trecut, a declarat primarul Vasile Tofan. „Va fi mai modest. Nu avem instalaţii sofisticate. Le-am reparat pe cele vechi, am înlocuit becuri, să avem o atmosferă de sărbătoare”, a spus Tofan.

În municipiul Vatra Dornei nu se vor monta instalaţii de iluminat în plus faţă de anul trecut.

Primarul municipiului, Ioan Moraru, a declarat că nu are fonduri pentru noi investiţii în astfel de instalaţii. „Nu avem nimic în plus. Nu sunt fonduri”, a spus Moraru care a menţionat că se repară instalaţiile vechi care vor fi montate în oraş, dar că va fi o atmosferă frumoasă, urmând să fie montaţi patru brazi de Crăciun. El a arătat că iluminatul de sărbători va fi inaugurat în 15 decembrie.

În oraşul Siret va fi folosită instalaţia de iluminat de anul trecut, iar dacă vor exista fonduri din sponsorizări, ar putea fi achiziţionate noi instalaţii.
„Vom folosi ceea ce am avut şi anul trecut. Dacă obţinem sponsorizări, vom mai cumpăra, dar dacă nu, nu avem nici un leu pentru astfel de achiziţii”, a spus primarul din Siret, Adrian Popoiu. El a precizat că iluminatul de sărbători va fi funcţional începând cu 20 decembrie.

În oraşul Gura Humorului nu vor fi noi instalaţii de iluminat, dar va fi amenajat, în zona centrală, un Târg de Crăciun cu numeroase dulciuri. Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că nu au fost făcute noi achiziţii pentru instalaţiile de iluminat de sărbători, iar vechile instalaţii au fost reparate.„Vom amenaja însă un frumos Târg de Crăciun, în zona centrală, unde vom instala o scenă pe care vor fi în fiecare zi spectacole începând cu 20 decembrie şi până în 7 ianuarie. Vor evolua formaţii de toate felurile, de toate confesiunile, dar şi ale minorităţilor naţionale”, a spus Ursaciuc. El a mai arătat că va fi creată o piaţetă unde vor fi amplasate căsuţe după un model propriu şi va funcţiona un târg de dulciuri.

Iluminatul de sărbători în municipiul Suceava va fi inaugurat în seara de 1 decembrie, odată cu aprinderea luminilor din bradul de Crăciun. Potrivit primarului Ion Lungu, au fost achiziţionate instalaţii de iluminat noi în municipiu în valoare de 50.000 de lei care, alături de instalaţiile achiziţionate în anii precedenţi sau unele confecţionate în cadrul unui serviciu al municipalităţii sunt deja amplasate în oraş.

De remarcat este că în judeţul Suceava, pe principalele trasee, sunt amplasate casete luminoase în formă de brad, inscripţionate cu mesajul „Crăciun în Bucovina”, dar şi mai multe panouri publicitare ce promovează petrecerea sărbătorilor de iarnă în Bucovina, toate acestea fiind realizate anul trecut când programul turistic „Crăciun în Bucovina” a fost finanţat cu fonduri europene.


Intră acum și în grupul de